FLAŞ HABER

Dünya Kupası'nda büyük tehlike!

26 Mart 2014 Çarşamba 21:44

Dünya Kupası'nda büyük tehlike! Geçen yıl Türkiye ile hemen hemen aynı dönemde toplumsal eylemlerle sarsılan Brezilya'yı Dünya Kupası'nda da zorlu bir süreç bekliyor.

Dünya Kupası'nda büyük tehlike!
Dünya Kupası'nın açılış tarihi olan 12 Haziran, aynı zamanda da "Kupa'da mücadele" eylemlerinin başlangıç tarihi olacak.

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen "Ulusal Eylem Birliği" toplantısında bir araya gelen politik gruplar ortak bir eylem manifestosuna imza attı. 25 büyük sendika, demokratik kitle örgütü ve öğrenci derneklerinin katıldığı eylem sonrası ortak bir bildiri yayınlandı. "Sao Paulo manifestosu: Yeniden caddelere dönüyoruz - Kupa'da mücadele var" başlığını taşıyan bildiride, kupanın ilk günü eylemlerin de başlayacağı tarih olarak ilan ediliyor.

Dünya Kupası'na ev sahipliğine hazırlanan Brezilya'nın "cafcaflı gösteriler ve medyanın gazına rağmen kendi halkına karşı eşitsiz, adaletsiz, sömürü ve şiddet şampiyonu olacağı gerçeğini saklayamıyor" denilen bildiride, 34 milyon Real'in eğitim ve sağlık yerine büyük firmalara peşkeş çekildiği sözleri yer alıyor.

Yorum Gönder