FLAŞ HABER

Çakır: Başarımızda Terim'in payı büyük

19 Temmuz 2014 Cumartesi 18:55

Çakır: Başarımızda Terim'in payı büyük... Dünya Kupası’nda Türk hakemliği adına büyük bir başarı elde eden Cüneyt Çakır, Fatih Terim hakkında itirafta bulundu.

Çakır: Başarımızda Terim'in payı büyük
Dünya Kupası’nda yönettikleri 3 maç ile Türk hakemliği adına büyük bir başarı elde eden Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun, turnuvadan döner dönmez ilk kez ve sadece TRTSPOR’da yayınlanan  İşte Goool programına konuştu. Soruları yanıtlayan Çakır ve ekibi ses getirecek açıklamalar yaptı.
 
BİZİ MOTİVE ETTİ
 
Cüneyt Çakır: Fatih Hoca’ya çok teşekkür etmek istiyorum. Ben her zaman hocanın çalıştırdığı takımlarda onun oyuncularını nasıl motive ettiğini biz duyuyoruz. Hoca bir kere öncelikle her şeyden önce her maç öncesi bize attığı mesajlarla gerçekten bizi maça çok iyi hazırladı. Onun attığı mesajları ben arkadaşlarımla paylaştım. Her maç öncesi, 3 maç öncesinde de sağ olsun bizi hiç yalnız bırakmadı. Hep yanımızdaydı.
 
TERİM VE EKİBİNİN ÇALIŞMASINDAN BÜTÜN HAKEMLER FAYDALANDI

 
Cüneyt Çakır: Metin Çakıroğlu’na da çok teşekkür etmek istiyorum. Yaptığı müthiş analizlerle biz her maç öncesi kendisinin hazırladığı o görüntülerle yaklaşık 2 saatlik bir çalışma ile maçlara hazırlandık. Bu yaptığımız çalışmada sadece biz değil diğer hakem arkadaşlarımızda faydalandılar. Hoca’nın liderliğinde o ekip gerçekten müthiş bir çalışma çıkarttı. Özellikle bizim açımızdan. Kusursuzdu diyebilirim. Benim zaten her zaman işte günde 2- 3 maç seyrederek, bu teknik çalışmalara çok önem veren bir kişiyim. Bu maçları izleyip, görüntüleri kesip arkadaşlarımla birlikte biz paylaşırız. Yorum yaparız pozisyonlara. Bizimki eleştirmek değildir. Böyle bir şey olursa nasıl başa çıkabiliriz bu pozisyonla. Her şeye hazır olmakla alakalı bir şey bu. Oyuncuların özelliklerini, takımların özelliklerini tanıdığınız zaman işiniz daha da kolaylaşıyor. Buna inanan bir kişi olarak, bu çalışma benim için işte tam da budur dediğim bir çalışma oldu. Tekrar kendilerine çok teşekkür ediyorum.
 
OYUNCULARIN EL HAREKETİNDEN BİLE NE YAPACAĞINI BİLİYORDUK
 
Tarık Ongun: Burada şöyle bir şey eklemek istiyorum. Metin Çakıroğlu’nun, hocamın bahsettiği çalışmasında oynayacak iki takımın tüm duran top organizasyonları, ofsayt taktikleri, hücuma ne şekilde çıktıkları, karşı tarafı ne şekilde karşıladıkları, kontra ataklardaki reaksiyonları, kornerler. Bunların hepsini çok net kliplerle ezberledik diyebiliriz. Biz her kornerde az çok ne olacağına çok hazırlıklıydık. Mikrofondan da konuşuyorduk. Bir oyuncu elini kaldırırsa ne yapar, şöyle yaparsa ne yaparına kadar artık algılamıştık. Buna hazırlıklıydık. Maça o özgüvenle çıktık. Bende ekibe çok teşekkür ediyorum. Fatih Hoca nezninde. Onlar sayesinde çok rahat ettik.

Yorum Gönder