FLAŞ HABER

51 yıl sonra gelen hezimet

14 Haziran 2014 Cumartesi 14:15

51 yıl sonra gelen hezimet.. İspanya, Hollanda karşısında tarihinin en büyük hezimetlerinden birini yaşadı... Matadorlar, son kez bir uluslararası maçta en az 5 gol yediğinde, takvimler 1963 yılını gösteriyordu.

51 yıl sonra gelen hezimet
Son 2 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Kupası'nı kazanan İspanya, Hollanda karşısına favori etiketiyle çıkmıştı.
 
Xabi Alonso'nun penaltı golüyle öne geçen Matadorlar, David Silva'nın ayağından farkı 2'ye çıkarma şansını kaçırdığında, kimsenin aklından, kapıda tarihi bir hezimetin beklediği geçmiyordu.
 
Ancak Hollanda zoru başardı... Portakallar, 2010 Dünya Kupası Finali'nde uzatmada yenildiği İspanya'dan rövanşı çok farklı bir skorla aldı. Hakem son düdüğü çaldığında skor tabelası 5-1'i gösteriyordu. Üstelik Hollanda, farkı daha da açabilecek birçok pozisyondan da yararlanamadı.
 
İspanya, tam 51 yıl sonra ilk kez, bir uluslararası maçta, kalesinde en az 5 gol gördü... Haziran 1963'te İskoçya, Matadorları 6-2 yenmişti.
 
2010 Dünya Kupası'nı kazanırken kalesinde sadece 2 gol gören İspanya, Dünya Kupası tarihi boyunca, sadece 1950'de Brezilya'dan bir maçta 5'ten fazla gol yemişti. Son yıllarda hem kulüp hem de milli takım düzeyinde dünya futboluna damga vuran Matadorlar, Dünya Kupası tarihinin en farklı yenilgisini alan son şampiyonu olmaktan da kurtulamadı. İspanyollar şimdi tarihin tekerrür etmesini bekliyor. İspanya 4 yıl önce Güney Afrika'da ilk maçında İsviçre'ye 1-0 yenildikten sonra şampiyon olmayı başarmıştı.

Yorum Gönder