FLAŞ HABER

Dünya Kulüpler Şampiyonu: Bayern Münih

22 Aralık 2013 Pazar 21:40

Dünyanın en büyüğü Bayern Münih! 10. kez düzenlenen FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nı Fas’ın Raja Casablanca takımını finalinde 2-0 mağlup eden Almanya’nın dev takımı Bayern Münih kazandı.

Dünya Kulüpler Şampiyonu: Bayern Münih
Kupayı evine götürürken dünyanın en iyi takımı olduğunu da ispatlayan, Bavyeralılar, tarihinde ilk kez FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonu olarak bir ilki gerçekleştirdi. Fas şampiyonu, Dante ve Thiago’nun golleriyle deviren Panzerler, aynı zamanda da bu kupayı kazanan ilk Alman takımı olaraka ta tarih yazdılar.

Öte yandan Dünyanın en iyi futbolcu olma yarışında Cristino Ronaldo ve Lionel Messi ile çekişen Franck Ribrey turnuvanın en iyi futbolcusu seçildi. ‘Ballon d’Or’ öncesi moral bulan Fransız futbolcu, UEFA Başkanı Michel Platini’nin de bu yılki favorisi durumunda.

“Toyota” tarafından turnuvanın en iyi oyuncusuna verilen altın top ödülünü Franck Riberry kazanırken takım arkadaşı Philip Lahm’e gümüş, Raja Casablanca takımından Muhsin Yacur’a ise bronz top ödülü verildi.

Fas kralı VI. Muhammed FIFA Kulüpler Dünya Kupasını FC Bayern Münih’ın kaptanı Philip Lahm’a teslim etti. Kupa töreninde FIFA Başkanı Joseph Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini ve Afrika Futbol Federasyonu Başkanı Issa Hayatou da hazır bulundu.

Maç öncesi ise güzel görüntüler vardı. Fas Kralı VI. Muhammed iki kulüp futbolcularıyla tokalaştı ve onlara başarılar diledi.

Yorum Gönder