FLAŞ HABER

Hakan Şükür'den Aydınlar'a destek

10 Kasım 2013 Pazar 11:07

A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın unutulmaz golcülerinden, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Mehmet Ali Aydınlar'ın iyi bir Fenerbahçeli olduğunu bildiğini; çok sevdiği ve değer verdiği çok başarılı bir işadamı olduğunu belirtti. ...

Hakan Şükür'den Aydınlar'a destek
A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın unutulmaz golcülerinden, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Mehmet Ali Aydınlar'ın iyi bir Fenerbahçeli olduğunu bildiğini; çok sevdiği ve değer verdiği çok başarılı bir işadamı olduğunu belirterek, "O kadar derine inip öyle suçlanmamalıydı. Ama hiç bir zaman bir kaybediş bir son değildir, belki de başlangıçtır" dedi. Şükür, "Aziz Yıldırım'ın Mehmet Ali Aydınlar ile girdiği yarışta Fenerbahçe başkanlığına yeniden seçilmesi ve Yıldırım'ın açıkladığı projeler" ile ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

"Aziz Yıldırım'ın tartışmalı geçen bir Genel Kurul'da, rakibi Mehmet Ali Aydınlar'ı geçerek Fenerbahçe Başkanlığı'na yeniden seçildiğinin" anımsatılması üzerine Şükür, "Fenerbahçe kongresinin az da olsa tartışmalı geçmesi doğal, çünkü büyük bir camia. Herkes orada başkan olmak ister" dedi. Şükür, Aziz Yıldırım'ın 15 yıldır orada olduğunu belirterek, "Kendisinin Genel Kurul'dan böyle bir icazet almasını, başkan seçilmesini tebrik etmek lazım" diye konuştu.

"Türk sporu için hayırlı olsun"

Yıldırım'ın yeniden başkan olarak seçilmesini "Türk sporu için hayırlı olsun" diye değerlendiren Şükür, bundan sonraki sürecin ne getireceğinin hep birlikte görüleceğini söyledi. Şükür, "Çünkü UEFA'nın, CAS'ın, Türk yargısının, tam olarak netleşmese de Yargıtay'dan karar gelmese de belirli kararları var. Önümüzdeki süreçte bunlar da bir anlam kazanacak. O duruma göre daha farklı şeyler söylenebilir" diye konuştu. "Aziz Yıldırım'ın kongrede çokça eleştirildiğinin" söylenmesi üzerine Şükür, "Bu doğal, önemli figürler. Bulundukları camialar çok değerli yerler, eleştirilmeye çok açık yerler, kendisi de böyle karşılar sanıyorum. Biz de zaman zaman yaptığımız herşeyin iyi olduğunu söyleyemiyoruz, eleştiriliyoruz. Ama mümkün mertebe daha hayırlı, daha güzel şeylerin ağırlıkta olması için mücadele ediyoruz" sözlerini sarfetti.

"Türkiye'nin yükselişine katkı sağlayan takımların olması lazım"

Hakan Şükür, "Aziz Yıldırım kongrede, Mehmet Ali Aydınlar ve ekibinin geçmişte Fenerbahçe düşmanlığı yaptığını vurguladı" sözleri üzerine, şöyle konuştu:

"Mehmet Ali Aydınlar için bunu söylemek bana göre haksızlık. Neden? Türk futbolunun o andaki durumu düşünüldüğünde, futbolun en başındaki insan olarak bazı şeyleri söylemek zorundaydı, konuştu. Ama iyi bir Fenerbahçeli olduğunu biliyorum, çok sevdiğim, değer verdiğim çok başarılı bir işadamı. Kurumsallaşma adına çok önemli hizmetler sağlamış, aynı zamanda başta voleybol olmak üzere, bir çok branşa destek veren çok değerli bir işadamı. O açıdan, o kadar derine inip öyle suçlanmamalıydı. Ama ben inanıyorum ki Türk sporu kendisi gibi değerli yöneticilere çok ihtiyaç duyuyor. Çok değerli fikirleri ve kendi iç dünyasında uyguladığı çok güzel projeleri var. Hiç bir zaman bir kaybediş bir son değildir, belki de başlangıçtır. Umarım her şey onun için de hayırlı olur.

Bizim iyi bir Fenerbahçe'ye, Galatasaray'a, Beşiktaş'a, Trabzonspor'a ülke olarak ihtiyacımız var. O kısır çekişmelerin, o anlamsız kavgaların ortadan kalktığı bir dönem yaşansın istiyorum açıkçası. Çünkü bizim insanımız bu takımlara gönül vermişler, belki gereğinden fazla gönül vermişler. Türkiye'nin çok daha başka sorunları var. Ama artık Türkiye'de futbol sektörünü bir oyalama aracı olmaktan çıkarmak lazım. Yani Türkiye'nin bu yükselişine katkı sağlayan takımlarımızın olması lazım. Ben bu pencereden baktığımda tabiki geçmişe sünger çekilemez, mutlaka şu andaki mevcut bazı durumlar sözkonusu. Ama düzeleceğine olan umudum çok fazla olmasa da var. İnşallah bizler, bizim gibi bu işin içinden gelmiş değerli şahsiyetler, sadece futbola değil Türk sporuna çok önemli hizmetler sunar."

Şükür, 4 büyük takımın sporun lokomotifi olduğunu ve çok önemli hizmetler ürettiklerini kaydederek, "Onlara çok şey düşüyor. Hem insani, ahlaki, vicdani kriterlerin daha ön plana çıktığı, hem de diğer taraftan başarıların geldiği... Gerçek başarının insanlığa hizmet olduğunu, insanları birbirine kaynaştırmak olduğunu daha fazla düşünen bir yapının olmasını isterim" dedi.

"Fenerbank kulağa hoş geliyor ama..."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Aziz Yıldırım'ın başta Fenerbank olmak üzere bir çok projesini, "500 milyon dolar borçla bunları nasıl yapacaksınız?" diye eleştirdiğinin anımsatılması üzerine Şükür, Fenerbahçe'nin mali yapısını bilmediğini belirtti. Şükür, şunları kaydetti:

"Böyle bir borç varsa o farklı bir şey, her kulüpte böyle bir durum var. Kulüpler orada kendi içlerinde bütünleştiklerinde - bu Galatasaray'da da Fenerbahçe'de de Beşiktaş'da da oluyor - şartlar ne olursa olsun onay veriyorlar. Bugüne kadar ibra edilmeyen çok az gördüm, bir elin parmaklarını geçmez. Sayın Başbakanımızın söylediği şeyler şu anlamda doğru: Söylenen şeyler bu ülkenin idari bölümleri ile alakalı şeyler. Şartlar uygun olursa, onların önüne sunulan imkanlar veya bununla ilgili garantiler verilirse, bu projeler çok anlamlı gözüküyor, kulağa hoş geliyor. Ama uygulama noktasında o kadar derin bir şeyi bilmem çok mümkün değil. İlgili bakanlıklar, ilgili birimler onunla ilgili kararı verirler.

Fenerbank ve diğer projeler heyecanlandırıcı. Bu projeler o camiaya gönül vermişler sayesinde yürür. Nasıl ki biz TBMM'de, milletimizden bizlere intikal eden vergileri tekrar onlara döndürmeye çalışıyorsak ve bu kadar güzel hizmetler yapıyorsak, o camialar da daha çok kurumsallaşmak ve daha önemli hizmetler sunmak için değişik projeler sunacaklardır. Bunlar doğal olandır ama mühim olan yapılıp yapılamayacağına bakmaktır. Başbakanımız da bununla ilgili hatırlatmayı yapmıştır. Umarım ellerindeki imkanlar bunları yapmaya müsaittir, çünkü önemli ve kaydadeğer projeler. Ama bakalım ne kadar yapılabilir ne kadar yapılamaz.
"

Yorum Gönder