FLAŞ HABER

Alex'i güldüren soru!

21 Eylül 2013 Cumartesi 09:08

Fenerbahçe'nin efsane oyuncularından olan Alex de Souza, FIFA'ya açıklamalarda bulundu.

Alex'i güldüren soru!
Bir dönem Fenerbahçe forması giyen ve adını efsaneler arasına yazdıran Alex de Souza, FIFA'nın Portekizce edisyonuna takımı Coritiba ve 2014 Dünya Kupası hakkında bir röportaj verdi.
 
Coritiba ile Atletico Paranaense arasındaki rekabeti soran FIFA "Sen Galatasaray - Fenerbahçe derbisini yaşayan birisin." diyerek Alex'in geçmiş kariyerine de atıfta bulundu. Alex ise bu soruya, "Parana'da (Coritiba'nın bulunduğu eyalet) çok tuhaf şey olur çünkü birçok bölümden oluşur. Başkent dışında Atletico Paranaense ve Coritiba taraftarları görmeniz zordur. Eyaletin çevresinde Sao Paulo, Corinthians, Palmeiras bulunuyor. Mesele kültürel eğitim. Parana'nın kuzeyi kültürel olarak Sao Paulo ile neredeyse iç içedir. Futbol da kültürün bir parçasıdır. Bu durum 80'ler de aynıydı 2000'lerde de aynı." şeklinde yanıt verdi.
 
Alex, kulübü Coritiba'nın daha kozmopolit bir yapıya sahip taraftar grubuna hitap ettiğini vurgularken, "İnsanlar karışık. Komşumuz Santa Felcidade'da insanların İtalyanca konuşmalarını duyabilirsiniz. Bu şehirde Almanlar, Ukrayna ve Polonya komünleri vardır. Bunlar onur duyduğumuz göçler. Bu ülkelerden gelenler kesinlikle kalabalık ve heycan verici." ifadelerini kullandı.
 
36 yaşındaki oyuncu 15 yıl sonra Curitiba'ya dönmesini ise, "19 yıl burada yaşadım. Çocukluğumun ve gençliğimin şehri. Çok ama çok değişmiş. Diğer başkentlerle karşılaştırınca hala çok küçük ama tıpkı büyük şehirlerdeki problemlerle yüz yüze. Bu sorunların çözülebilir olduğunu düşünüyorum ve bunu çözecek siyasi iradenin olduğunu da gördüm. Bazı insanlar trafikten şikayet ediyor ama Sao Paulo, Rio de Janeiro ve İstanbul'da yaşamış birisi olarak benim için bu bir parametre değil (Gülüyor) Burada hala kestirme yollar bulabilirsiniz." sözleri ile anlattı.
 
Curitiba şehrinin kültürel özelliklerine de dikkat çeken Alex şehrin ayrıca kendi yaşadığı zamana göre çok fazla açılıp geliştiğini de vurguladı. Başarılı orta saha oyuncusu, "Çocukken şehrin merkezinde Praça Santos Andrade'de yaşardık. Şimdi orada dolaşamıyorum çünkü futbol beni çok fazla meşhur etti. Herkes tanıyor. Yine de şimdi evimin yakınlarında zaman geçiriyorum. Çocuklarım ile bisiklet sürüp yürüyüş yapıyorum. Güzel bir iklim var. İnsanlar patenleriyle kayıyor, yaşlılar yürüyor. Bunları görünce mutlu oluyorum" diyerek boş zamanlarını şehrinde nasıl değerlendirdiğini anlattı.
 
 
Alex son olarak Curitiba kentinin 2014'teki Dünya Kupası'na hazır olacağını ve güzel bir organizasyon çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Gönder