FLAŞ HABER

Ve Kazanan Arsenal!

01 Eylül 2013 Pazar 20:04

İngiltere'de oynanan derbi karşılaşmasında Arsenal Tottenham'a karşı kazanmasını bildi.

Ve Kazanan Arsenal!
İngiltere'de oynanan derbi karşılaşmasında Arsenal Tottenham'a karşı kazanmasını bildi.

 Arsenal 1 - 0 Tottenham Hotspur
23' 1- 0 Olivier Giroud

Premier League'in 3. haftasındaki Kuzey Londra Derbisi'nde; Arsenal, ezeli rakibi Tottenham Hotspur'ü Emirates Stadı'nda konuk etti.

Arsenal sahaya; Szczesny, Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Cazorla, Walcott, Giroud 11'i ile çıktı. 

Tottenham ise sahada;  Lloris, Walker, Dawson, Vertonghen, Rose; Capoue, Paulinho; Townsend, Dembele, Chadli; Soldado 11'i ile yer aldı. Tottenham'da, Real Madrid'e gitmesi an meselesi olan Bale, kadroda yer almadı.

Maça iyi başlayan taraf Arsenal olurken, ilk 10 dakikalık bölümün ardından Tottenham oyunda dengeyi kurdu. Hareketli geçen mücadelenin 23. dakikasında Arsenal golü buldu. Sağdan atağı sürükleyen Walcott'un içeriye çevirdiği topa ayak koyan Giroud, şık bir gole imza attı ve skoru 1-0 yaptı. Fransız golcü bu maçı da boş geçmedi ve ligdeki gol sayısını 3'e yükseltti.

42. dakikada sakatlanan Wilshere, oyunu terk etmek zorunda kalırken, 5 yıl aradan sonra Arsenal'e geri dönen Flamini, genç yıldızın yerine sahaya sürüldü.

Arsenal karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapatan Tottenham, ikinci yarıya daha istekli başlarken, Arsenal ise yakaladığı pozisyonlarda ikinci golü bulamadı.

71. dakikada Cazorla ile çarpışan ve ayağına kötü bir darbe alan yeni transfer Capoue, oyunu sedyeyle terk etti ve yerini Sandro'ya bıraktı. Oyunun tekrar başlamasıyla birlikte Tottenham çok önemli bir şans yakaladı ancak oyuna ikinci yarıda giren Defoe ve ardından da Soldado, skoru eşitleyemedi.

Arsenal'de 78. dakikada Rosicky'nin yerine oyuna dahil olan Monreal, oyuna girdikten 1 dakika sonra mutlak bir fırsatı harcadı.

Kalan bölümde iki ekip de skoru değiştirmek için çabalasa da, başka gol olmadı ve son bölümlerde büyük bir baskı gören Arsenal, derbiyi 1-0'lık sonuçla kazandı.

Arsenal 3 maç sonunda puanını 6 yaparken, bu sezon ilk kez gol yiyen ve yenilen Tottenham ise 6 puanda kaldı.

Yorum Gönder