FLAŞ HABER

Skandal ofsayt kararı!

18 Ocak 2015 Pazar 13:37

Tottenham maçında skandal ofsayt kararı! Premier League'in 22. haftasında Tottenham ile Sunderland arasında oynanan mücadelede çalınan ofsayt kararı ortalığı karıştırdı.

Skandal ofsayt kararı!
Premier League'in 22. haftasında Tottenham ile Sunderland arasında oynanan mücadelede çalınan ofsayt kararı, bir anda İngiltere'de gündeme oturdu ve beraberinde sert eleştirileri getirdi.
 
White Hart Lane'de oynanan karşılaşmanın uzatma dakikalarında yaşanan bir pozisyonda kalkan ofsayt bayrağı, İngiliz spor medyası tarafından "Gelmiş geçmiş en kötü ofysat kararı" olarak yorumlandı ve spor sayfalarında geniş yer buldu.
 
Sunderland'in beraberlik golü için yüklendiği dakikalarda kontraatağa kalkan Tottenham'da, Belçikalı oyuncu Jan Vertonghen kendi yarı sahasında takım arkadaşından aldığı pas ile topla buluştu. Sunderland kalecisi Costel Pantilimon'in de gol için Tottenham yarı sahasında kalmasından faydalanan Jan Vertonghen, bekletmeden vuruşunu yaptı ve kendisinin ikinci, takımının 3. golünü atarak skoru 3-1'e getirdi.
 
Ancak, Belçikalı oyuncu golün sevinci yaşarken mücadelenin yan hakemi tarafından kaldırılan ofsayt bayrağı ile şaşkına döndü. Pası aldığı anda topun önünde olmasına rağmen, hem rakip savunmacıdan geride hem de kendi yarı sahasında bulunan Jan Vertonghen, söz konusu karara anlam veremedi ve şoke oldu.
 
Müsabakanın orta hakemi Chris Foy, yan hakeminin uyarısını bayrağını dikkate alarak Jan Vertonghen'in golünün nizami olmadığı kararını verdi ve golü geçersiz sayıldı.
 
Mücadeleyi kazanan taraf 2-1'lik skor ile ev sahibi Tottenham oldu.

Yorum Gönder