FLAŞ HABER

Şanssız Madrid!

26 Ekim 2013 Cumartesi 20:50

İspanya'da El Clasico'da bir kez daha karşı karşıya gelen Real Madrid ile Barcelona arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Kazanan taraf ise 2-1'lik skor ile Barcelona oldu.

Şanssız Madrid!
 Barcelona 2-1 Real Madrid
19’ [1-0]Neymar
78' [2-0]Sanchez
90' [2-1]Jesse

 Barcelona ve Real Madrid, 1929 yılında başlayan El Clasico’nun 167. randevusunda Camp Nou’da karşı karşıya geldi. Barcelona taraftarları maçtan önce kanser tedavisi gören eski teknik direktörleri Tito Vilonova için de bir koreografi düzenledi ve İspanyol çalıştırıcıya moral vermeye çalıştı.

Barcelona sahaya Valdes, Pique, Mascherano, Adriano, Alves, Busquets, Xavi, Fabregas, Iniesta, Neymar, Messi 11’i ile çıktı.

Real Madrid ise Diego Lopez, Varane, Pepe, Ramos, Marcelo, Carvajal, Khedira, Bale, Modric, Di Maria, Ronaldo 11’i ile sahadaki yerini aldı. Son dönemde formsuzluğuyla dikkat çeken Karim Benzema maça yedek kulübesinde başladı.

Barcelona’da Messi sağ kanada yakın başlarken forvet rolünde Fabregas’ı gördük. Real Madrid’de ise Sergio Ramos orta sahada görev yaparken Bale de forvet olarak maça başladı.

İlk 15 dakikalık bölümde tehlikeli bir pozisyon yaşanmazken Barcelona’nın topa daha fazla sahip olduğunu söyleyebiliriz.

19. dakikada Iniesta’nın sürüklediği atakta ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Neymar topu içeri çekti ve vuruşunu yaptı. Varane’a çarpan top ağlara giderken Barcelona da durumu 1-0’a getirdi. Neymar, Barcelona forması ile çıktığı ilk El Clasico’da gol atarak adını Eto’o, Henry, Pique, Ibrahimovic, Pedro, Villa, Jeffren gibi isimlerin yanına yazdırdı.

Barcelona 21’de Messi ile ikinci gole çok yaklaştı. Orta saha çizgisinde topla buluşan Iniesta, Messi’ye harika bir pas çıkardı. Sağ çaprazda topla buluşan Messi’nin plasesi az farkla auta gitti.

44. dakikada soldan Ronaldo’nun ortasında Khedira topa vururken Valdes inanılmaz bir kurtarış yaptı. Valdes’den seken top Adriano’nun eline temas edince Real Madridli futbolcular penaltı isteğinde bulundular, fakat hakem oralı olmadı.

İlk yarı 1-0 Barcelona'nın üstünlüğüyle sona ererken 54’te Iniesta’nın yaklaşık 50 metrelik ara pasında sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Neymar’ın sol ayakla çektiği şutu Diego Lopez çıkardı.

58. dakikada Iniesta’nın orta sahadaki top kaybını çok iyi değerlendiren Real Madridli oyuncular topu hemen Ronaldo ile buluşturdu. Sol çaprazdan bir şut çıkaran Portekizli oyuncu ise topu kaleciye nişanladı ve beraberlik şansını kaçırdı.

100 milyon euroluk yıldız Bale 61. dakikada yerini Karim Benzema’ya bıraktı.

72. dakikada ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Karim Benzema inanılmaz bir şut çıkardı ve top 90 diye tabir edilen yerden döndü.

Barcelona 78. dakikada Alexis Sanchez ile farkı 2'ye çıkardı. Neymar'ın ara pasında rakip kaleye doğru hareketlenen Sanchez kalecinin önde olduğunu gördü ve harika bir aşırtma vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-0'a getirdi. 

Gol perdesini açan Neymar 84. dakikada yerini Pedro Rodriguez’e bıraktı.

86'da Benzema'nın harika pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Khedira zayıf bir vuruş çıkardı ve Valdes rahatça topa sahip oldu. 

90+1'de Ronaldo, Jese'ye harika bir pas çıkardı. Sağ tarafta topla buluşan genç oyuncu yerden vurduğu şutta golü buldu ve skoru 2-1'e getirdi. 

Maç 2-1 Barcelona'nın üstünlüğüyle sona ererken Katalan ekibi puanını 28'e çıkarırken, Real Madrid ise 22 puanda kaldı. Barcelona liderliğini korurken Real Madrid de yine üçüncü sırada yer aldı.

Yorum Gönder