FLAŞ HABER

Şampiyon oldu, üst lige çıkamadı!

21 Mayıs 2016 Cumartesi 16:31

Şampiyon oldu, üst lige çıkamadı! Portekiz ikinci ligini şampiyon bitiren Porto B takımı birinci lige çıkamadı. Chaves'in hocası Oliveira çok ender yakalanacak bir teknik adamlık başarısına ulaştı.

Şampiyon oldu, üst lige çıkamadı!
Portekiz ikinci liginde sezon ilginç görüntülere sahne oldu. 46 maçlık periyodun sonunda ligi ilk sırada tamamlayan Porto II takımı oldu. Ancak şampiyon ekip ülkenin birinci ligine yükselemedi. Çünkü Portekiz'deki kurallara göre bir kulübün aynı adlı takımı, diğeriyle birlikte aynı ligde oynayamıyor.
 
Porto II'nin bir üst lige yükselebilmesi ancak, birinci ligdeki A takımının küme düşmesi durumunda gerçekleşebiliyor. Bu durumda ikinci sırayı alan Chaves ve üçüncü olan Feirense birinci ligin yolunu tuttular.
 
9 takımı 1. lige çıkardı
 
Öte yandan aynı ligi ikinci sırada tamamlayan ekip de ilginç bir yönüyle öne çıktı. Chaves ekibi, Porto II'nin beş puan gerisinde sezonu bitirerek direkt olarak bir üst lige yükseldi. Takımın teknik direktörü Vitor Oliveira, kariyeri boyunca çalıştırdığı 9 takımı ülkesinde 2'den 1. lige çıkararak çok önemli bir başarıya imzasını attı.
 
62 yaşındaki teknik adam son olarak geçtiğimiz sezon Uniao da Madeira ekibini Portekiz birinci ligine çıkarmış, ardından bu kulüple ayrılarak Chaves'in başına geçmişti. (Skorer)
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder