FLAŞ HABER

Ronaldo'ya dava şoku!

01 Ağustos 2014 Cuma 10:17

ABD'de yaşayan Christopher Renzi, dünyaca ünlü yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'ya dava açtı.

Ronaldo'ya dava şoku!
Real Madrid ve Portekiz Milli Takımı’nın yıldızı Cristiano Ronaldo’nun başı ABD’de isim hakkı nedeniyle dertte.

Ronaldo’nun sahibi olduğu CR7 markasının isim hakkının kendisinde olduğunu söyleyen Christopher Renzi isimli fitness hocası, Portekizli yıldızı dava etti. Ronaldo’nun sahip olduğu iç çamaşırı markasının ürünlerini üreten JBS tekstil fabrikası, Renzi’den isim hakkının alınması talebinde bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Renzi ise “Ronaldo dünya çapında bir yıldız olabilir. Benim hayalimde bile göremeyeceğim paraları kazanıyor, Facebook sayfasını milyarlarca insan beğeniyor, ürettiği iç çamaşırları milyonlar satıyor. Ancak bu ne kadar ünlü ya da başarılı olduğunuza göre değişen bir konu değil. Bu ismi ilk kullanmaya başlayan kişi ile ilgili” dedi.

Patent şirketinden mektup aldığını da belirten Renzi “Bu ismi ilk olarak ben kullandım. Bunu kanıtlayabilirim. Hem JBS tekstil fabrikası hem de patent şirketi benden markamı kullanmaması istiyor. Bunu kabul edemem. Beni rahat bıraksınlar. Mahkemeye gidip hakkımı arayacağım. Ronaldo’yu dava ettim. Adalet yerini bulacaktır” açıklamasında bulundu.

Bu gelişmelerin ardından ABD’de mahkemeye çıkacak olan Ronaldo, CR7 ismini Renzi’den daha önce kullandığını kanıtlamaya çalışacak. Ronaldo, aksi takdirde ya yüklü bir ücret karşılığında isim hakkını satın alacak ya da kendisine yeni bir marka yaratacak.

Yorum Gönder