FLAŞ HABER

Roma deplasmanda Milan'ı farklı yendi

08 Mayıs 2017 Pazartesi 03:08

Roma deplasmanda Milan'ı farklı yendi Roma, İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 35. haftasında deplasmanda Milan'ı 4-1 yendi.

Roma deplasmanda Milan'ı farklı yendi
Serie A'da haftanın önemli maçında Roma, Milan'a konuk oldu. San Siro  Stadı'nda oynanan müsabakayı, hakem Nicola Rizzoli yönetti.
 
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk ekip olurken, 8. dakikada Edin  Dzeko, sarı-kırmızılıları 1-0 öne geçirdi. 28'inci dakikada Dzeko, bir kez daha  sahneye çıkarak, başkent ekibini 2-0 üstünlüğe taşıyan golü kaydetti.
 
İkinci yarıda, iki takım da kontrollü ataklarla gol ararken, 76.  dakikada Milan, Mario Pasalic'in kafasından bulduğu golle farkı bire indirdi:  1-2.
 
Roma'dan bu gole cevap gecikmedi. Pasalic'in golünden 2 dakika sonra  Roma, Stephan El Sharaawy ile skoru 3-1'e getirdi.
 
Maçın 86. dakikasında Milanlı Gabriel Paletta ile Mohamed Salah'ın  ceza sahası içindeki pozisyonu sonrasında hakem Rizzoli, Roma lehine penaltı  verdi. Rizzoli, Paletta'ya yaptığı hareketten dolayı doğrudan kırmızı kart  gösterdi ve Milan, 10 kişi kaldı.
 
Penaltıyı gole çeviren Daniele De Rossi, Roma'nın sahadan 4-1 galip  ayrılmasını sağladı.
 
Roma, aldığı bu galibiyetle puanını 78'e yükseltti ve haftayı bir  puanla kapayan lider Juventus'u 7 puan geriden takibini sürdürdü. Milan ise 59  puanla 6. sırada kaldı.
 
Öte yandan fileleri iki kez havalandıran Dzeko, ligdeki gol sayısını  27'ye yükseltti ve gol krallığı yarışında ilk sıraya geçti.
 
Bu haftaki sonuçların ardından ligde gelecek hafta lider Juventus ile  ikinci sıradaki Roma arasında başkentte oynanacak müsabaka da büyük önem kazandı.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder