FLAŞ HABER

Real Madrid resmen açıkladı!

11 Aralık 2015 Cuma 21:02

Real Madrid resmen açıkladı! İspanya Kral Kupası'ndan ihraç edilen Real Madrid'in geçici tedbir talebi de reddedildi, başkent ekibi de turnuvadan men edildiğini kabul etti.

Real Madrid resmen açıkladı!
spanya Kral Kupası 4. turunda Cadiz'e karşı oynadığı maçta kart cezalısı Denis Cheryshev'i oynattığı için bu turnuvadan men cezası alan Real Madrid'un yaptığı tüm itirazlar sonuçsuz kaldı.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Müsabaka Hakimliği Kurumu'nun verdiği men kararına itiraz eden Real Madrid, Tahkim Kurulu'ndan da ret cevabı alınca, son aşama olarak İspanyol hükümetine bağlı olan Spor Yüksek Konseyi'nin alt kurumu olan Spor Tahkim Mahkemesi'ne (TAD) başvurdu.

Yaptığı itirazla ilgili kararın verilmesinin uzun süre alabileceğini dikkate alan Real Madrid, 16 Aralık'taki rövanş maçını oynayabilmek için İspanya Futbol Federasyonu'nun uyguladığı men cezasına, "geçici tedbir" uygulanmasını talep etse de, TAD bunu reddettiğini açıkladı. Real Madrid'in itirazından 1 gün sonra toplanan TAD, yaptığı yazılı açıklamada, "Meseleyi kökünden çözüme ulaştırmak için her iki kurumdan (Real Madrid ve RFEF) daha fazla bilgi ve belgeye gereksinim duyduğunu" bildirdi.

İspanyol basını TAD'ın bir sonraki toplantısını gelecek cuma günü (18 Aralık) yapacağını iddia ederken, dolayısıyla Real Madrid-Cadiz maçının 16 Aralık'ta oynanma olasılığının ortadan kalktığını savundu. Hakem Teknik Komitesi de RFEF'in men kararını uygulayarak, Real Madrid-Cadiz maçına hakem tayin etmemişti.

Real Madrid, kulüp tarihinde ilk defa kural hatasından dolayı Kral Kupası turnuvasından men edilirken, 3. lig takımı Cadiz ise İspanya'nın en büyük takımlarından birini eleyerek üst tura yükselmiş oldu.

Real Madrid, Kral Kupası'ndan elendiğini kabullendi

Real Madrid Kulübü, geçici tedbir talebinin Spor Tahkim Mahkemesi (TAD) tarafından reddedilmesinden sonra İspanya Kral Kupası'ndan men edildiğini kabul etti.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, "geçici tedbir talebinin TAD tarafından reddedilmesinin ardından, İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) disiplin kurumlarının aldığı karara saygı gösterildiği" belirtildi.

Kral Kupası 4. tur rövanşında 16 Aralık tarihindeki Cadiz maçının oynanmayacağını duyuran Real Madrid, bu maça bilet alanların paralarının hemen iade edileceğini duyurdu.

İspanya Kral Kupası 4. turunda deplasmanda Cadiz'e karşı oynayan ve 3-0 kazanan Real Madrid, geçen sezon Villarreal formasını giydiği dönemden kart cezalısı olan Denis Cheryshev'i oynatmış, rakip ekibin bu duruma itirazı üzerine RFEF tarafından Kral Kupası'ndan men edilmişti.

Denis Cheryshev'in kart cezasının ne kulübe ne de futbolcuya iletilmediğini ve bu yüzden haberdar olmadıklarını savunan Real Madrid, ilk olarak federasyona, daha sonra da İspanyol hükümetine bağlı Spor Yüksek Konseyi'nin alt kurumu olan TAD'a başvurmuştu. Tüm itirazlarına ret cevabı alan Real Madrid, kulüp tarihinde ilk defa kural hatasından dolayı Kral Kupası'ndan elenmiş oldu.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder