FLAŞ HABER

Kadrolarını koruyamadılar

17 Ağustos 2014 Pazar 11:44

Avrupa'nın önde gelen futbol kulüpleri, geçen yıl kendilerine başarıyı getiren kadrolarını yeni sezon öncesi korumayı başaramadı.

Kadrolarını koruyamadılar
İspanya'da Atletico Madrid ve Sevilla, Hollanda'da Feyenoord ile  İngiltere'de Southampton gibi takımlar, geçen sezon yakaladıkları başarılı  performansta başrol oynayan isimleriyle yollarını ayırdı. Atletico Madrid'de  Diego Costa, Sevilla'da Ivan Rakitic, Southampton'da kaptan Adam Lallana,  Feyenoord'da Graziano Pelle, kulüplerin en önemli kayıpları olarak göze çarptı. 
 
Önemli kayıpların yanı sıra Southampton ve Feyenoord, teknik direktör  değişikliğine de gitmek zorunda kaldı. 
 
ATLETICO ASLARINI KAYBETTİ
 
İspanya Birinci Futbol Ligi'ni (La Liga) şampiyon tamamlayan ve UEFA  Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Atletico Madrid, başarıyı yakalamasını  sağlayan önemli oyuncularını yeni sezon öncesi elinden çıkarmak zorunda kaldı. 
 
Madrid ekibi, golcü futbolcu Diego Costa başta olmak üzere kaleci  Thibaut Courtois ve savunmacı Filipe Luis'i UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde  elediği Chelsea'ye kaptırdı. Teknik direktör Diego Simeone yönetimindeki Atletico  Madrid, sezon içinde rotasyonda kendisine yer bulan Diego'yu Fenerbahçe'ye,  Adrian'ı Porto'ya, David Villa'yı ise New York City'ye gönderdi ve bu transferler  karşılığında yaklaşık 70 milyon avro transfer bedelini kasasına koydu. Buna  karşın adı birçok takımla transfer söylentilerine karışan milli futbolcu Arda  Turan, Atletico Madrid'de kaldı. 
 
Atletico Madrid şampiyonluğa ulaşıp tarihi bir başarıya imza attığı  sezonun ardından as oyuncularını kaybetmesine rağmen iddiasını koruyacağının  sinyallerini vererek birçok yeni isimle anlaştı. Hareketli bir transfer dönemi  yaşayan başkent temsilcisi, Real Sociedad'dan Antoine Griezmann, Bayern Münih'ten  Mario Mandzukic, Benfica'dan Jan Oblak, America'dan Raul Jimenez, Granada'dan  Guilherme Siqueira, San Lorenzo'dan Angel Correa, Getafe'den Miguel Angel Moya,  Malaga'dan Jesus Gamez ve Zenit'ten Cristian Ansaldi'yi toplamda yaklaşık 100  milyon avro bedelle kadrosuna kattı. 
 
SOUTHAMPTON KASASINI DOLDURDU
 
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Southampton, transfer döneminin en  karlı takımları arasında yer aldı. 
 
Sezon öncesi teknik direktör Mauricio Pochettino'nun görevden  ayrılmasıyla Ronald Koeman ile anlaşan Southampton, şimdiden 5 as futbolcusuyla  yollarını ayırdı. Ligi 8. sırada tamamlamasını sağlayan kadrosundan Dejan Lovren,  Rickie Lambert ve Adam Lallana'yı Liverpool'a, Luke Shaw'u Manchester United'a,  son olarak da Calum Chambers'ı Arsenal'a gönderen Southampton, bu transferlerden  yaklaşık 120 milyon avro gelir elde etti. 
 
İngiliz ekibi buna karşılık Feyenoord'dan Graziano Pelle, Celtic'ten  Fraser Forster, Hull City'den Shane Long, Inter'den Saphir Taider, Chelsea'den  Ryan Bertrand, Steaua Bükreş'ten Florin Gardos ve Twente'den Dusan Tadic'i  yaklaşık 60 milyon avro karşılığında transfer etti. 
 
FEYENOORD KAN KAYBETTİ
 
Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) takımlarından Feyenoord,  sezon öncesi teknik direktörü Ronald Koeman'ın yanı sıra 2014 FIFA Dünya  Kupası'nda başarılı performans sergileyen milli oyuncularını kaybetti. 
 
Kaybettiği isimlerin yerini dolduramayan ve UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Beşiktaş'a elenen Hollanda temsilcisi, iyi sinyaller vermedi. 
 
Feyenoord'da üç sezon boyunca görev yaptığı Feyenoord'u orta  sıralardan kurtararak tekrar şampiyonluğa oynar bir hale getiren Koeman, takımdan  ayrılarak Southampton'ın başına geçti. Feyenoord'da Koeman'ın yerine teknik  direktörlük koltuğuna, 51 yaşındaki bir başka Hollandalı çalıştırıcı Fred Rutten  oturdu. 
 
Geçen sezon forma giydiği 33 maçta 26 gol kaydeden Pelle, Feyenoord'un  oyuncu havuzunda yaşadığı en önemli kayıp olarak dikkati çekiyor. Pelle'nin  ardından gol yollarında en fazla katkı sağlayan isimler Jean-Paul Boetius ve Lex  Immers ise takımdaki yerini koruyor. 
 
Hollanda temsilcisinin diğer önemli kayıpları da savunmada görev yapan  milli oyuncular Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat ve Stefan de Vrij olarak göze  çarpıyor. 2014 FIFA Dünya Kupası'nda üçüncü olan Hollanda Milli Takımı'nın da  kadrosunda yer alan Martins Indi Portekiz'in Porto, Janmaat, İngiltere'nin  Newcastle United, de Vrij ise İtalya'nın Lazio takımına transfer oldu. Feyenoord  bu transferler karşılığında yaklaşık 30 milyon avro kazandı. 
 
Rotterdam ekibi teknik direktörü ve as oyuncularını kaybettiği sezonun  ardından Colin Kazım Richards, Khalid Boulahrouz, Türk asıllı Bilal Başacıkoğlu  ve Luke Wilkshire ile altyapıdan Lucas Woudenberg, Wessel Dammers, Rick Karsdorp,  Rodny Lopes Cabral ile Warner Hahn'ı takıma dahil etti. 
 
SEVILLA KADROSUNDA REVİZYONA GİTTİ
 
Geçen yılı UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuyla noktalayan İspanyol ekibi  Sevilla, yakalanan başarının ardından yeni sezon öncesi kadrosunda büyük  değişiklik yaşayan takımlardan biri oldu. 
 
Unai Emery teknik direktörlüğünde geçen sezon kötü bir başlangıç yapsa  da toparlanarak Avrupa'da kupa kaldıran ve ligi 5. bitiren Sevilla, en önemli  kozu Hırvat Ivan Rakitic'i Barcelona'ya gönderdi. Rakitic ile birlikte takımdan  ayrılan Alberto Moreno, Alberto Botia ve Diego Perotti, kulübe yaklaşık 40 milyon  avroluk gelir sağladı. Sevilla'da kiralık olarak top koşturan Stephane Mbia ve  Marko Marin gibi önemli isimler ise takımlarına döndü. 
 
Endülüs ekibi, doğrudan ilk 11'de görev yapan bu isimlerin yerini,  mütevazı transfer ücretleriyle kadrosuna dahil ettiği Grzegorz Krychowiak, Aleix  Vidal, Nicolas Pareja, Daniel Carriço, Alejandro Arribas, Mariano Barbosa, Denis  Suarez ve Iago Aspas ile doldurmaya çalışacak.

Yorum Gönder