FLAŞ HABER

İtalya futboluna bir Maldini daha!

01 Aralık 2014 Pazartesi 11:07

İtalya futboluna bir Maldini daha! İtalya Milli Takımı ve Milan'ın efsane defansı Paolo Maldini'nin oğlu Christian Maldini de babasının ve dedesinin izinden gidiyor.

İtalya futboluna bir Maldini daha!
Christian'ın dedesi Cesare Maldini, Milan takımında 12 yıl forma giymiş ve futbolu bıraktıktan sonra bir dönem Milan'da teknik direktörlük dahi yapmıştı. Paolo Maldini ise İtalya'nın ve Milan tarihinin en önemli defans oyuncularından biri olarak gözükürken 1984 yılında ilk kez giydiği Milan formasını 25 sene boyunca terletmiş ve 2009 yılına kadar futbol oynamıştır. 877 kez giydiği Milan forması ile 33 gol atan efsane isimin, 3 numaralı forması Milan tarafından müzeye kaldırılmıştı. Şimdilerde ise Milan'da 3. nesil Maldini, oynadığı futbol ile göz kamaştırıyor. 1996 doğumlu olan Christian Maldini, Milan takımının altyapısında forma giyiyor. Tıpkı babası ve dedesi gibi defans oyuncusu olan genç Maldini, defansif özelliklerinin yanı sıra attığı gollerle de İtalya'da kendinden söz ettiriyor.
 
Milan'ın U18 takımının bu hafta sonu yaptığı ve 7-1 kazandığı maçta bir gol atan Christian Maldini'nin, oynadığı futbol ile yakın zamanda Milan A Takımı'na yükselmesi bekleniliyor.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder