FLAŞ HABER

İngiliz medyası: İstanbul-2

15 Nisan 2016 Cuma 11:35

İngiliz medyası: İstanbul-2 ...Liverpool’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki muhteşem geri dönüşü akıllara İstanbul’da oynanan Liverpool-Milan Şampiyonlar Ligi finalini getirdi.

İngiliz medyası: İstanbul-2
İngiliz ekibi, 2-0 geri düştüğü karşılaşmada B.Dortmund’u 4-3 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi’nde adını  yarı finale yazdıran ekip oldu.

Jurgen Kloop yönetimindeki Kırmızılar’ın bu muhteşem geri dönüşü, İngiliz medyası tarafından ‘İstanbul 2’ olarak manşetten verildi.

Hatırlanacağı gibi Liverpool, 2005’de İstanbul Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Milan karşısında ilk yarı 3-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu üç golle maçı uzatmaya götürmüş ve penaltı atışları sonrası kupanın sahibi olmuştu.

Klopp: Oyuncularıma İstanbul'u hatırlattım

İstanbul’da oynanan tarihi finali tek hatırlayan medya olmadı. Liverpool’un başarılı hocası Kloop da, soyunma odasında oyuncularını tarihteki efsane Şampiyonlar Ligi finali ile motive etti.

Oyunculara 2005'te İstanbul'da oynanan tarihi Şampiyonlar Ligi finalini hatırlattığını belirten Klopp; "Bunu söylemek kolay ama oyuncuların buna inanması önemliydi. Onlar buna inandı ve başardılar. Bir futbolsever olarak 2005'teki maçı izlemiştim ve dürüst olmak gerekirse devre arasına 3-0 girildiğinde Liverpool'un geri döneceğini düşünmemiştim. Oyuncularıma bunun mümkün olabileceğini söyledim. Ama bunu gerçeğe dönüştürmek söylemekten çok daha zor. Oyuncularım gerçek potansiyellerini gösterdiler. Bundan ötürü çok mutluyum." diye konuştu.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder