FLAŞ HABER

F.Bahçe, salladı ama yıkamadı!

05 Kasım 2015 Perşembe 22:40

Fenerbahçe, salladı ama yıkamadı! UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nun 4. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Ajax ile karşı karşıya geldi.

F.Bahçe, salladı ama yıkamadı!
Amsterdam Arena'da oynanan mücadelede temsilcimiz iyi bir futbol ortaya koymasına rağmen Hollandalı rakibi ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonucun ardından grupta Fenerbahçe 5 puana, Ajax da 3 puana yükseldi.

İLK YARI

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Hollanda'nın Ajax takımıyla Fenerbahçe arasında oynanan 4. hafta karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 sona erdi.
4. dakikada Alper Potuk'un ceza alanın sol tarafında kale önüne doğru yaptığı ortada, Veltman'dan sekerek kaleye yönelen topu Ajax defansı uzaklaştırdı.
10. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışında sert şutunda top kaleci Cillessen'da kaldı.
21. dakikada sağ taraftan aldığı topla ceza alanına doğru hareketlenen El Ghazi'nin ortasında, Alves son anda müdahale ederek topu kornere gönderdi.
25. dakikada Nani'n sağ taraftan kullandığı köşe atışında topa iyi yükselen Kjaer'in vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
42. dakikada Hasa Ali Kaldırım'ın sağ taraftan kullandığı köşe atışında topla uzak kale direğinde buluşan Souza'nın etkisiz vuruşunda Ajax savunması meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
45. dakikada sol taraftan aldığı topla Fenerbahçe ceza alanına giren Fischer, bir anda kaleci Volkan Demirel'le karşı karşıya kaldı. Fischer'in vuruşunda Volkan Demirel topa iki hamlede sahip oldu.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

İKİNCİ YARI


Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. hafta maçında deplasmanda Hollanda'nın Ajax takımıyla golsüz berabere kaldı.
46. dakikada Viergever'in pasında sağ tarafta topla buluşan Bazoer'in penaltı noktasına doğru sert ortasında, Alves yatarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
52. dakikada ceza alanın içinde topla buluşan Nani'nin sert vuruşunda top Viergever'a çarparak taca çıktı.
56. dakikada Tete'nin sağ taraftan yaptığı ortada Gökhan Gönül'ün markajından kurtulan Klaassen'in müsait pozisyonda yaptığı vuruşta top auta gitti.
59. dakikada Gudelj'in ceza alanın hemen dışında sert şutunda top Alves'e çarparak kornere çıktı.
67. dakikada Bazoer'in ara pasında ceza alanın sağ tarafında topla buluşan Schöne, meşin yuvarlağı Klaassen'e çıkardı. Müsait pozisyondaki Klaassen topu auta attı.
70 dakikada serbest vuruşu kullanan Alves, topu Hasan Ali Kaldırım'a çıkardı. Bu oyuncunun vuruşunda Ajax defansı tehlikeyi topu kornere atarak uzaklaştırdı.
81. dakikada Alper Potuk'un ortasında uzak kale direğinde topla buluşan Volkan Şen, müsait pozisyondan yararlanamadı.
82. dakikada Ajax ceza alanı içinde Fernandao, müsait pozisyonda topa kötü vururak, meşin yuvarlağı auta attı.
84. dakikada ceza alanı çizgisi önünde topu önünde bulan Riedewald'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı.
90. dakikada ceza alanı sol tarafında topla buluşan Younes'in Gökhan Gönül'den sıyrılarak yaptığı vuruşta kaleci Volkan Demirel topu kornere çeldi.
Karşılaşma 0-0 sona erdi.

AJAX: 0 - FENERBAHÇE: 0


Stat:
Amsterdam Arena (Hollanda)
Hakemler: Liran Liany, David Elias Biton, Oren Borneshtain (İsrail)

Ajax: Cillessen, Viergever, Riedewald, Veltman, Tete, Gudelj (Dk. 76 Serero), Bazoer, Klaassen, Fischer (Dk. 53 Younes), Milik, El Ghazi (Dk. 32 Schöne)
Teknik Direktör: Frank de Boer

Fenerbahçe:
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Diego (Dk. 74 Ozan Tufan), Nani (Dk.64 Fernandao), Alper Potuk, Van Persie (Dk. 80 Volkan Şen)
Teknik Direktör: Vitor Pereira

Sarı Kartlar:
Dk. 18 Nemanja Gudelj (Ajax); Dk. 15 Simon Kjaer, Dk. 43 Luis Nani (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu dördüncü maçında Hollanda temsilcisi Ajax'la deplasmanda oynadıkları maçta takımında tek değişiklik yaptı. Portekizli teknik adam, Amsterdam Arena'da oynanan karşılaşmada takımını, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kazandıkları Osmanlıspor maçına kıyasla ilk 11'de bir değişiklik yaparak sahaya sürdü. Pereira, sakat olan Lazar Markovic'in yokluğunda ilk 11'de Luis Nani'yi oynattı. Portekizli teknik adam sakatlıkları süren Markovic, Abdoulaye Ba ve dizinden operasyon geçiren Caner Erkin'in yanı sıra son antrenmanda sakatlanan Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro'yu Ajax maçının kadrosuna almadı. Ajax ise sakatlıkları bulunan Boer ve Dijks'tan yoksun sahaya çıktı. Dijks'ın yerine Viergever'i tercih eden teknik direktör Frank de Boer, sakatlığı geçen Bazoer'u da ilk 11'de oynattı. Daha önce Feyenoord forması giyen Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Robin van Persie, Amsterdam Arena'da Ajax'a karşı oynadığı resmi maçlarda şimdiye kadar galibiyetle tanışamadı. Van Persie, Amsterdam Arena'da kariyerinin ilk galibiyeti almak için sahaya çıktı.

Deplasmanda 100. maç

Fenerbahçe Amsterdam'da Avrupa kupalarındaki 100. deplasman maçına çıktı. 1959 yılından bu yana Avrupa arenasında dış sahalarda oynadığı 99 maçın 23'ünü kazanan Fenerbahçe, 57 maçı mağlup, 19 maçı ise beraberlikle tamamladı. Rakip sahalardaki bu maçlarda toplam 102 gol atan sarı-lacivertli ekip filelerinde ise 189 gol gördü.

Taraftarlar Fenerbahçe'yi yalnız bırakmadı


Gurbetçi vatandaşlar Ajax karşısına çıkan Fenerbahçe'yi Hollanda'da yalnız bırakmadı. Hollanda'nın yanı sıra Belçika ve Almanya gibi yakın ülkelerden gelen çok sayıda Türk futbolsever, maçtan saatler önce şehir merkezinde toplandı. Sarı-lacivertli taraftarlar daha sonra tezahüratlar yaparak Amsterdam Arena'ya geldi. Avrupalı Türklerin maça yoğun ilgileri, Fenerbahçe için ayrılan yaklaşık 2 bin 600 biletin karşılaşmadan günler önce tükenmesine yol açtı. Taraftarların bu yüzden karaborsada bilet temin ettikleri belirtildi. Hollanda pasaportuna sahip bazı Türkler ise maçı Ajax taraftarları için ayrılan bölümde izledi. Bu arada Hollanda polisi, Amsterdam merkezinde ve stat çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Amsterdam Belediyesi ise maçtan dolayı şehrin bazı bölgeleri ile Amsterdam Arena çevresinde ek güvenlik önlemleri uyguladı. Öte yandan maçı Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun ve Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız da takip etti.

Fenerbahçeli taraftarlardan Cruyff'a pankartlı destek

Fenerbahçeli taraftarlar akciğer kanserine yakalanan Hollanda'nın efsane futbolcusu Johan Cruyff'a pankartla destekte bulundu. Hollanda Fenerbahçeliler Derneği'nin hazırladığı "Johan güçlü kal ve çabuk iyileş" yazılı pankart Amsterdam Arena'ya asıldı.

Fenerbahçe 2. sırada yer aldı


UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda oynanan 4. maçlar sonrası Fenerbahçe, 5 puanla 2. sırada yer aldı. İlk maçında sahasında Norveç temsilcisi Molde'ye 3-1 yenilen, deplasmanda İskoçya'nın Celtic takmıyla 2-2 berabere kalan ve Ajax'ı evinde 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, Hollanda temsilcisiyle bu kez deplasmanda karşılaştı. Amsterdam Arena'daki maçta gol sesi çıkmayınca puanını 5'e yükselten sarı-lacivertliler, 2. sıradaki yerini korudu. Topladığı 7 puanla zirvede yer alan Molde ile 2 puanla son sırada bulunan Celtic arasındaki grubun diğer karşılaşması ise Molde'nin 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı. Celtic deplasmanında, Elyounoussi ve Hestad'ın golleriyle kazanan Molde, puanını 10'a çıkardı ve bitime iki maç kala 2. tura yükselmeyi garantiledi. A grubunda 5. hafta maçları 26 Kasım'da oynanacak. Fenerbahçe Molde'ye, Ajax da Celtic'e konuk olacak.

Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder