FLAŞ HABER

Falcao Transferinde Sürpriz Gelişme

18 Ağustos 2013 Pazar 15:51

Monaco'nun sürpriz bir şekilde transfer ettiği Falcao, Fransa'da değişme ihtimali olan vergi yasasından dolayı transfer olabilir. 14 milyon euro alan oyuncu eğer vergi yasası çıkarsa sadece 4 milyon euro alacak.

Falcao Transferinde Sürpriz Gelişme
Monaco’nun sahibi Rus milyarder Dmitry Rybolovlev yaptığı transferlerle adından oldukça söz ettirdi, fakat Falcao, Moutinho, Rodriguez gibi isimlere yaklaşık 135 milyon euro ödeyen Monaco’yu büyük bir sorun bekliyor. Normal şartlarda Monaco’da yaşayan yabancılar vergi ödemiyor. Futbol federasyonu ise futbolcuların bu uygulamadan muaf tutulması için çalışma başlattı ve bu yüzden de Falcao’nun takımdan ayrılması gündeme geldi. Yıllık yaklaşık 14 milyon euro kazanacak olan Kolombiyalı futbolcunun vergiler sonrası alacağı ücret ise 4 milyon euroya düşüyor.

Bunun üzerine Monaco da Falcao’yu satmak için girişimlere başladı. İlk olarak Madrid’in kapısını çalan Fransız ekip olumsuz yanıt oldu. Şu anda Gareth Bale transferiyle uğraşan başkan Florentino Perez’in bu transfere sıcak bakmadığı belirtildi.

Falcao’yu alabilecek diğer iki takım ise Chelsea ve Manchester United. Chelsea Wayne Rooney transferinden sonuç alamazsa Kolombiyalı alabilir. Yine aynı şekilde eğer Manchester United Rooney’yi satarsa forvet için Falcao’ya yönelebilir.

Yorum Gönder