FLAŞ HABER

Arsene Wenger Türkiye'den Kimi istiyor?

15 Kasım 2013 Cuma 19:20

Bosna-Hersek'le Dünya Kupası vizesi alan İBB'li Edin Visca, Wenger'in kendisini izlettirdiğini söyledi.

Arsene Wenger Türkiye'den Kimi istiyor?
 2014 Dünya Kupası G Grubu'nu lider bitirerek Brezilya vizesini alan Bosna Hersek'in başarısı, Türkiye'de de büyük sevinçle karşılandı. Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Safet Susic önderliğindeki Gök Mavililer'in elde ettiği bu tarihî zaferde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un genç futbolcusu Edin Visca'nın da payı büyük. Yetenekli oyuncu, turnuvada Türkiye'yi de temsil edeceklerini söyledi.

1992-1995 yılları arasında insanlık tarihinin en büyük soykırımına uğrayan Bosna Hersek, 2014 Haziran ayını iple çekiyor. Zira savaşın acılarını çabuk saran Bosnalılar, bağımsızlığını ilan ettikten sonra ilk zaferini yeşil sahada kazandı ve 2014 Dünya Kupası G Grubu'nu lider bitirerek Brezilya vizesini cebine koydu.
Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı Safet Susic önderliğindeki Gök Mavililer'in elde ettiği bu tarihi başarıda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un genç futbolcusu Edin Visca'nın da payı var. İki sezondur Büyükşehir'de ter döken Boşnak yıldız, Zaman'a çarpıcı açıklamalar yaptı.
23 yaşındaki yetenekli oyuncu, Brezilya'daki finallerde sadece Bosna'yı değil kardeş ülke olarak gördükleri Türkiye'yi de temsil edeceklerini söyledi. Mütevazı futbolcu, PTT 1. Lig'de forma giymesine rağmen dünyanın en prestijli turnuvasında boy göstermek için sabırsızlandığını belirtti.
Brezilya'daki finallere gitmeyi nasıl başardınız? Bunun sırrı nedir?
Başarımız tesadüf değil. Çünkü biz 2010 Dünya Kupası ile Euro 2012 finalleri için Portekiz ile oynadığımız iki barajı da aşamamıştık. Dzeko, İbisevic, Salihovic, Pjanic, Spahic, Begovic gibi kaliteli oyunculara sahibiz. İskelet kadromuz sağlam. En önemlisi başımızda iyi bir teknik direktörümüz Safet Susic var. Sonunda 30 gol atıp grubumuzu lider tamamladık.
Final niteliği taşıyan Litvanya maçı öncesi takımdaki atmosferden bahsedebilir misin biraz?
Takım olarak finallere gideceğimize kendimizi inandırmıştık. Artık Bre-zilya'nın kapısına dayandığımızın farkındaydık. Maça da kendimizden emin ve sakin olarak çıktık. Halbuki rakiplerimiz bizim yine grubu ikinci bitirip play-off oynayacağımızı bekliyordu. Hatta maçtan önce Yunanistan'ın Litvanya'ya teşvik primi gönderdiğini duymuştuk. Zaten Litvanya da maç boyunca 11 kişi ile savunma yaptı. Ancak Allah'a şükür tek golle de olsa maçı kazandık ve Brezilya biletini aldık.
Safet Susic, nasıl bir teknik adam sana göre? Kısaca anlatır mısın?
Kendisi futbolculara nasıl davranması gerektiğini iyi bilen biri. Bize karşı her zaman mesafeli. İdmanlarını eksiksiz yaptırır. Yumuşak gibi görünse de çoğu zaman ciddidir. Profesyonellikten asla ödün vermez. Oyuncularla polemiğe girmez. Yani bence olması gerektiği gibi bir teknik direktör.
Şimdi de biraz savaş yıllarından bahsedelim. Bosna'daki savaş başladığında kaç yaşındaydın?
Savaş ilk başladığında yani 1992 yılında 2 yaşındaydım. Saraybosna yakınlarındaki Olovo şehrine bağlı bir köyde yaşıyorduk. Bazı küçük detayları hatırlıyorum. Bilhassa saldırı öncesi çalan siren sesleri hâlâ kulağımda çınlıyor. O zaman bombaların atılacağını biliyorduk ve hemen sığınaklara kaçıyorduk. Babam da cephelere savaşmaya giderdi. Birçok yakınımızın öldüğünü biliyorum. Hatta bizim Visca sülalesinden biri çatışma sırasında gözünü kaybetti. Babam da o akrabamız vurulduğu sırada yanı başındaymış. Kendisi hâlâ tek gözüyle yaşıyor.

Yorum Gönder