FLAŞ HABER

Almanya Kupası'nı Bayern Münih kazandı

17 Mayıs 2014 Cumartesi 23:15

Almanya Kupası'nı Bayern Münih kazandı... Almanya Kupası'nı final maçında Borussia Dortmund'u uzatma bölümlerinde 2-0 yenen Bayern Münih kazandı.

Almanya Kupası'nı Bayern Münih kazandı
Bayern Münih, Borussia Dortmund'u uzatma dakikalarında Arjen Robben ve Thomas Müller'in attığı gollerle mağlup ederek 17. kez kupayı müzesine götürdü. Bayern Münih, geçen sezon olduğu gibi, bu sezon da hem lig şampiyonluğunu hem de Almanya Kupası'nı müzesine taşıdı.

Karşılaşmanın 4. dakikasında gelişen Bayern Münih atağında, Robben'in pasında Thomas Müller ceza sahasına girdiği anda şut attı. Kaleci Weidenfeller'in yüzüne çarpan topu daha sonra savunma uzaklaştırdı.

Maçın daha sonraki dakikalarında iki takım da uzun bir süre rakip defansı geçmekte zorlanınca gol pozisyonları yakalayamadı ve karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde geçti.

İlk yarının sonlarına doğru iki takım da gole çok yaklaştı.
Karşılaşmanın 44. dakikasında Bayern Münih, oyuna 31. dakikada kaptan Phlilipp Lahm'ın yerine dahil olan Franck Ribery'i topu sol kanatta ceza sahasına ortaladı. Arkadan gelen Höjbjerg'in sert şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
Borussia Dortmund'da Lewandowski, Grosskreutz'un pasında ceza sahasında topla buluştu. Rakip oyuncuyu geçen Polonyalı golcünün yaklaşık 10 metreden çektiği şutta top üstten auta çıktı.

Kupa finalinin ilk yarısı golsüz tamamlandı.

Yorum Gönder