FLAŞ HABER

2022 Dünya Kupası Kışın mı oynanacak

18 Mart 2014 Salı 17:02

Karar 2015'te verilecek! Katar'ın evsahipliği yapacağı FIFA 2022 Dünya Kupası'nın, aşırı sıcaklar nedeniyle kışın oynanıp oynanmaması kararı en erken 2015 yılında belli olacak.

2022 Dünya Kupası Kışın mı oynanacak
Asya Futbol Konfederasyon Başkanı Selman bin İbrahim el Halife, Londra'da İngiltere Premier Lig ile imzalanan işbirliği anlaşmasında yaptığı konuşmasında, FIFA 2022 Dünya Kupası'nın Katar'da kışın oynanıp oynanmayacağı kararının 2015 yılının ilk döneminden önce verilemeyeceğini söyledi.

FIFA'nın, söz konusu kararı bu yıl içinde verilebileceğini daha önce açıkladığını hatırlatan Selman, "Oturup konuşmamız ve en iyi çözümü bulmamız gereken çok sayıda ortak kurum var. Eminim ki bu karar 2015'in ilk çeyreğinden önce alınamaz" dedi.

Selman, ulusal ve uluslararası medya ile organizasyonlar tarafından eleştirilen Katar'daki Dünya Kupası inşaatlarında çalışan işçilerin durumuyla ilgili de "Bence bu konu Dünya Kupası nedeniyle gündeme geliyor. Eminim ki Katar hükümeti bu konuda olumlu bir işbirliği sergiliyor. Organizasyonun adının Dünya Kupası olması, Katar'daki işçilerin koşullarını iyileşmesinde katalizör görevi yapıyor" diye konuştu.

Anlaşma törenine katılan İngiltere Premier Ligi üst yöneticisi Richard Scudamore ise Dünya Kupası'nın zamanının değiştirilmesi için tüm ilgililerle uzun görüşmeler yapılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim duruşumuz kesin, Dünya Kupası Katar'a verildi, Katar düzenlemeli. Tüm bu koşullar bilinerek bu ülkeye verildi. Katar'ın kampanyası, turnuvayı yazın düzenlemekte karşılarına çıkacak tüm koşullarla mücadele etmek kuruluydu ve şu anki hazırlıkları da bu yönde ilerliyor."

FIFA'dan daha önce yapılan açıklamada, Katar'ın yaz aylarında aşırı sıcaklara maruz kalması nedeniyle turnuvanın kışın düzenlenmesine karar verilebileceği belirtilmişti. Uluslararası medya ve insan hakları örgütleri, işçilerin maruz kaldığı kötü muamele ve Nepal uyrukluların iş kazası ölümlerinde hızlı artış yaşandığını gösteren raporlar nedeniyle eleştirilerde bulunmuştu. Avrupa Parlamentosu, FIFA'ya söz konusu durumu değiştirmesi ve Katar'ın işçi hakları konusundaki iyileştirmelerini takip etmesi yönünde geçen ay çağrı yapmıştı.

FIFA İcra Kurulu'nun 20-21 Mart'taki toplantısında Katar'daki yabancı işçilerin çalışma koşulları meselesinin de masaya yatırılması bekleniyor.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder