FLAŞ HABER

Milli Judocu Ebru Şahin, Avrupa Şampiyonu Oldu

15 Kasım 2013 Cuma 18:24

MİLLİ judocu Ebru Şahin, Bulgaristan'ın Samokov kasabasında düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Türkiye, Bulgaristan'ın Samokov kasabasının ev sahipliği yaptığı Judo 23 Yaş Altı Avrupa...

Milli Judocu Ebru Şahin, Avrupa Şampiyonu Oldu
MİLLİ judocu Ebru Şahin, Bulgaristan'ın Samokov kasabasında düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.
Türkiye, Bulgaristan'ın Samokov kasabasının ev sahipliği yaptığı Judo 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na altın madalya ile başladı. Şampiyonanın ilk gününde 48 kiloda mindere çıkan Ebru Şahin, sırasıyla Ukraynalı, Avusturyalı, Alman ve Rus rakiplerini yenerek finale yükseldi. Sloven Kristina Vrsic ile finalde karşılaşan Ebru, müsabakanın hemen başında rakibini yakalayıp, attı. Hakemler, Ebru'yu önce ipponla şampiyon ilan etti, ancak sonra da karar değiştirip, puanı sildi. Maça devam eden Ebru, bir dakika sonra yine ippon atışı yaptı ve bu kez altın madalyayı kaptı.
İlk kez bu yıl büyükler kategorisinde mücadele etmesine rağmen, Avrupa üçüncülüğü, Dünya yedinciliği, Akdeniz Oyunları'nda altın madalya, Bakü'de Grand Slam galibiyeti başarıları bulunan Ebru Şahin, kariyerine 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonluğu'nu da ekledi.

os (os/fg)
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder