FLAŞ HABER

Değişim Dedi Başarı Geldi

27 Şubat 2014 Perşembe 10:22

Macaristan'da 2013 yılında yapılan dünya şampiyonası sonrasında; "Artık değişim zamanı başlayacak" diyen Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, bir çok konuda radikal kararlar alarak değişim rüzgarını başlatmıştı.

Değişim Dedi Başarı Geldi
Güreş Milli Takımları bu süre zarfında 4 altın, 1 gümüş, 7 bronz madalya kazandı.

Türkiye Güreş Federasyonu, Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya'nın göreve gelmesiyle birlikte her geçen gün başarı çıtasını biraz daha yükseltiyor.

2013 yılında uluslararası arenada elde ettiği madalyalar ile adından sıkça söz ettiren A Milli Güreş Takımları, gece gündüz çalışarak 2014 yılında da Türk bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor. Olimpiyat, Dünya, Avrupa Şampiyonu ve Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya'nın Başkanlığında yoluna emin adımlarda devam eden A Milli Güreş Takımları, mücadele ettikleri bütün şampiyonalarda üst seviyede performans sergileyerek onlarca madalyayı ülkemize getiriyor.

2014 yılında düzenlenen uluslararası turnuvalarda birçok siklette kürsüde yer alan Güreş Milli takımları, her seferinde Dünya güreşindeki yerini ve gücünü ispat ediyor. Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "Milletler Kupası"nda grekoromen stilde takım halinde 1. olan A Milliler, İstanbul'da organize edilen 32. Uluslararası Vehbi Emre Güreş Turnuvası'nda 4 altın, 1 gümüş ve 7 bronz olmak üzere toplam 12 madalya ile yine şampiyonluğu kimseye bırakmadı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya gibi güçlü ülkelerin katılımıyla Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapılan 42. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası'nda kazandığı 2 altın, 1 gümüş ve 6 bronz madalya ile takım halinde kürsünün ilk sırasında yer alan A Milliler, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen 52. Dan Kolov - Nikola Petrov Uluslararası Grekoromen, Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvası'nda 4'ü altın, 4'ü gümüş ve 8'i bronz toplam 16 madalya kazanarak büyük bir başarının altına imza attı ve Türk halkını sevince boğdu.

BAŞKAN YERLİKAYA: "GÜCÜMÜZÜ TÜRK MİLLETİNDEN ALIYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla çok güzel işler başardıklarını dile getiren Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, göreve geldikleri günden itibaren Türk güreşi için aralıksız bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.

Dünya arenasında söz sahibi olabilmek için çok çalışmak ve mücadele etmek gerektiğini ifade eden Başkan Yerlikaya, "Emek vermeden yemek olmaz. Mindere çıkan sporcularımız, bu ülkenin maddi ve manevi değerleri sayesinde madalya kazanabildiklerini gayet iyi biliyorlar. Bu doğrultuda elde ettiğimiz her başarıyı Türk Milletine armağan ediyoruz. Halkımızın bize gösterdiği ilgi ve alaka, hiçbir zaman bizi şımartmadı. Bu yıl, kısa süre içerisinde peş peşe düzenlenen uluslararası turnuvalarda kazandığımız madalyalar, işimizi ne kadar doğru yaptığımızı bir kez daha gösteriyor. Gücümüzü Türk Milletinden alıyoruz ve bu güç sayesinde önümüzdeki uluslararası organizasyonlarda minderi titretmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Ercan ATA, Ankara

Yorum Gönder