FLAŞ HABER

Yanan marotoncuya 10 milyon dolar tazminat

31 Mayıs 2014 Cumartesi 16:32

Yanan marotoncuya 10 milyon dolar tazminat... Avustralya 2011'de düzenlenen maraton sırasında çıkan orman yangınında vücudunun birçok kısmı yanan Turia Pitt’e 10 milyon dolar tazminat ödenecek.

Yanan marotoncuya 10 milyon dolar tazminat
Yanan marotoncuya 10 milyon dolar tazminat
Kimberley Ultra Maratonu sırasında yarış güzergahında çıkan orman yangınında vücudunun yüzde 60'ından fazlası yanan atlet Turia Pitt’e 10 milyon dolar tazminat ödenecek.
 
Batı Avustralya eyaletinde 2011 yılında düzenlenen 100 kilometrelik Kimberley Ultra Maraton koşusu sırasında yarış güzergahında çıkan yangında yaralanan atletlerden Turia Pitt, maratonun organizatörüyle anlaşmaya vardı.
 
Olayın ardından hakkında dava açılan maratonun organizatörü Hong Kong merkezli Racing The Planet ile Pitt'in avukatı Greg Walsh arasında yapılan gizli görüşmede mutabakat sağlandığı ve şirket yetkililerinin 26 yaşındaki atlete 10 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettiği belirtildi.
 
Olayın ardından eyalet mahkemesince hakkında soruşturma başlatılan Racing The Planet şirketi, sporcuların sağlığını korumak için yeterli tedbirleri almadığı gerekçesiyle suçlu bulunmuş ve yangında vücutlarının yüzde 60'ından fazlası yanan Turia Pitt ve Kate Sanderson'a 450 bin dolara tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Dava hakkında verilen sonuca itiraz eden şirket yetkilileri, olayda sorumlulukları olduğunu kabul etmeyince haklarında yeni bir dava daha açılmıştı. Bunun ardından Racing The Planet, önce Kate Sanderson ve son olarak Turia Pitt ile uzlaşmayı seçti.
 
Maraton öncesinde modellik yapan Pitt, yangının ardından yaklaşık 3 milyon dolar tutarında çok sayıda ameliyat geçirdi. Pitt, vücudunun ve yüzünün çeşitli bölgeleri için hala birçok operasyona girmek zorunda kalacak.

Yorum Gönder