FLAŞ HABER

Olimpiyatlarda şampiyonluk hedefliyor

12 Kasım 2013 Salı 11:57

GÖRME engelli milli atlet 21 yaşındaki Oğuz Akbulut, 2016 yılında yapılacak Rio Paralimpik Olimpiyatları'nda 1500 metrede şampiyonluk hedefliyor. Tokatlı Hasan-Afiyet Akbulut çiftinin 4 çocuğundan birisi olan doğuştan yüzde...

Olimpiyatlarda şampiyonluk hedefliyor
GÖRME engelli milli atlet 21 yaşındaki Oğuz Akbulut, 2016 yılında yapılacak Rio Paralimpik Olimpiyatları'nda 1500 metrede şampiyonluk hedefliyor.
Tokatlı Hasan-Afiyet Akbulut çiftinin 4 çocuğundan birisi olan doğuştan yüzde 70 görme engeli Oğuz Akbulut, Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Bölümü'nde öğrenimini sürdürdüğünü belirtti. Atletizmde 400, 800 ve 1500 metrede 8 Türkiye şampiyonluğu bulunan Oğuz Akbulut, 2016 yılında Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak Paralimpik Olimpiyatları'na hazırlandığını söyledi. Oğuz Akbulut, şöyle devam etti:
"Bundan sonra katılacağım yarışmalarda önceki derecelerimden daha iyi bir derece yapmak istiyorum. Öncelikle kendimi geçmem gerekir. Ama en önemlisi 2016 yılında Brezila'da yapılacak Rio Paralimpik Olimpiyatları. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Tek amacım ülkemizi Rio'da en iyi şekilde temsil ederek dereceye girmek. Tek isteğim şu anda bu."
Engelli olmanın hayattan kopmak anlamına gelmediğini söyleyen Oğuz Akbulut, "Engeli arkadaşlarım kesinlikle eve kapanmasınlar, dışarıdaki hayata sıkı sıkı sarılsınlar. Kendilerini ispatlamaya çalışsınlar" dedi.
"MÜKEMMEL BİR ÖĞRENCİ"
Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu öğretim üyesi Ertürk Yamen, öğrencisi Oğuz Akbulut'la 1 yıldır birlikte çalıştıklarını söyledi, "Sportif başarısının yanı sıra kişilik olarak da mükemmel. Görme engeliler B-3 kategorisinde yarışıyor. 1500 metre Türkiye rekoruna sahip" diye konuştu.  
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder