FLAŞ HABER

İstanbul Maratonu'nda Doping Şoku!

02 Ocak 2014 Perşembe 10:38

5. Vodafone İstanbul Maratonu 'nun şampiyonu Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich 'in doping li çıktığı açıklandı.

İstanbul Maratonu'nda Doping Şoku!
Doping testinde A numunesi pozitif çıkan atletin, B numunesi de pozitif çıkarsa şampiyonluk elinden alınacak.17 Kasım’da koşulan maratonu erkeklerde 2:12:28'lik derecesiyle birinci sırada tamamlayan Abraham Kiprotich'in doping testinin pozitif çıktığını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü Alparslan Baki Ertekin doğruladı. Kiprotich'in doping numunesinin pozitif çıktığı bilgisinin kendilerine iletildiğini kaydeden Ertekin, "Doping kontrolleriyle ilgili olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile birlikte çalışıyoruz. Kiprotich'in A numunesinin pozitif olduğu yönünde bize bilgi verildi. Dereceye giren sporculara ödemeleri yapmak için her zaman doping testlerinin kesin sonuçlarını bekliyoruz. Önceki gün dereceye giren sporculara ödemelerini yapacaktık. Fakat, Kiprotich'in doping bilgisi gelince bütün sporcuların ödemesini durdurduk. Kesin sonucun gelmesinin ardından dereceler ve ödül kazanan isimler değişecek" dedi.
Abraham Kiprotich'in B numunesinin de pozitif çıkması halinde şampiyonluk ve 50 bin dolarlık para ödülü, yarışı ikinci sırada bitiren Etiyopyalı Siraj Gena Amda'ya verilecek.Fransız atlet, yarış sonrasında yaptığı açıklamada, "Yarışı kazandığım için mutluyum ama üzgün olduğum bir nokta var. Parkur rekorunu kıramadım. Organizasyon komitesi beni önümüzdeki yıl da bu organizasyona davet ederse, hem unvanımı korumak hem de parkur rekorunu kırmak için yarışacağım" demişti.
Anahtar Kelimeler IstanbulDopingMaraton

Yorum Gönder