FLAŞ HABER

AVRASYA'da birinciler belli oldu

16 Kasım 2014 Pazar 13:09

İstanbul Maratonu'nda birinciler belli oldu! İki kıta arasında gerçekleştirilen en önemli yarış olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda birinci olan isimler belli oldu.

AVRASYA'da birinciler belli oldu
Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Faslı Hafid Chani 1. olurken, kadınlarda ise Etiyopyalı Amane Gobena birinci oldu.

MARATONDAN NOTLAR


Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı. Start noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği AŞ (Spor AŞ) Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile milletvekilleri ve bazı ilçe belediye başkanları da yer aldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Topbaş'ın verdiği startla yarış başladı.

PARKUR

Maratonda atletler, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inip, sahil yolunu izleyip Karaköy'e ulaştı. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya indi. Bakırköy'den yapılacak dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'e çıktı. Atletler, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı'nın arasında yarışı tamamladı.

HALK YÜRÜYÜŞÜ


Organizasyonda en renkli görüntülerin oluştuğu ve en yüksek katılımın olduğu Halk Yürüyüşü ise saat 09.30'da başladı.

Anadolu yakasında Altunizade Köprüsü'nün altından başlayacak 8 kilometrelik yürüyüşü katılımcılar, Avrupa yakasında Dolmabahçe'de tamamladı.

Yorum Gönder