FLAŞ HABER

Yok artık Gasol!

22 Eylül 2015 Salı 11:18

Yok artık Gasol! Eurobasket 2015’te fırtına gibi eserek İspanya’yı mutlu sona taşıyan ve milli forma altında 9. madalyasını kazanan Pau Gasol, başarıya doymadı. 35 yaşındaki yıldız pivot, Rio 2016’da da altın madalyayı boynuna takmak istediğini söyledi.

Yok artık Gasol!
Heyecan dolu Eurobasket 2015’te, 35 yaşında olmasına rağmen sergilediği muhteşem performansla herkesi kendisine hayran bırakan Pau Gasol, bir kez daha ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösterdi. Boğalar’ı 2009 ve 2011’in ardından son dört turnuvada üçüncü kez Avrupa’nın zirvesine taşıyan Pau Gasol, sıradaki hedefinin İspanya Milli Takımı’yla Brezilya’da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda altın kazanmak olduğunu söyledi. Unutulmaz bir turnuvayı geride bıraktıklarını dile getiren NBA patentli yıldız pivot, başarıya doymadığını vurgulayarak “Harika oyunculardan kurulu bir takımımız var. Coach Scariolo da bu takımla muhteşem bir iş çıkardı. Bir sakatlık yaşamazsam, 2016 Rio’da da milli takımda yer alarak altın madalya kazanmak istiyorum” sözleriyle yeni rotayı çizdi.

EN YAŞLI MVP OLDU

Eurobasket 2015’in en değerli oyuncusu (MVP) ve en çok sayı üreten ismi olan Pau Gasol, aynı zamanda turnuva tarihinin en yaşlı MVP’si oldu. 35 yaşındaki Gasol, bu unvanı Anatoly Konev’den devraldı. Konev; 32 yaşında, 1953 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği formasıyla ülkesinde düzenlenen turnuvanın en değerli oyuncusu seçilmişti.

Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder