FLAŞ HABER

Real Madrid F.Bahçe Ülker maçı hangi kanalda?

14 Mayıs 2015 Perşembe 18:08

Real Madrid Fenerbahçe Ülker maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Real Madrid Fenerbahçe Ülker Euroleague maçı ile Final Four mücadelesine çıkıyor. Tarihinde ilk kez Dörtlü Final'de yer alan sarı-lacivertliler, şampiyon olarak, Türk basketbol tarihinde bu kupayı kazanan ilk ekip olmayı hedefliyor. Peki Real Madrid Fenerbahçe Ülker maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Real Madrid F.Bahçe Ülker maçı hangi kanalda?
Fenerbahçe Ülker Real Madrid maçı Avrupa Arenası'nda şampiyon olma yolunda Final Four mücadelesine çıkıyor. Bu sezon Euroleague'de özellikle deplasmanda aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Fenerbahçe Ülker, zorlu Real Madrid deplasmanına konuk oluyor. Peki Fenerbahçe Ülker Real Madird maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak?

Fenerbahçe, Madrid'de düzenlenen organizasyonun ilk gününde yarın ev sahibi Real Madrid ile karşılaşacak. Fenerbahçe Ülker'in, Real Madrid ile yapacağı yarı final maçı TSİ 22.00'de başlayacak ve Lig TV 3'ten canlı yayınlanacak.

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde ilk kez Dörtlü Final'de yer alma hakkı  elde eden Fenerbahçe Ülker, bu sezon sahaya çıktığı 27 maçın 22'sini  kazandı. Avrupa Ligi'nin en skorer üçüncü takım olan Fenerbahçe  Ülker'in, en skorer ismi ABD'li Goudelock oldu. Dörtlü Final'e ev sahipliği yapacak Real Madrid'le karşılaşacak sarı-lacivertliler bu sezon,  Avrupa'da deplasmanda 13 maçın 11'ini kazandı

Avrupa'nın kulüpler bazında en önemli  basketbol organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde yarın başlayacak Dörtlü Final'de ilk  kez yer alma hakkı kazanarak tarihi başarı elde eden Fenerbahçe Ülker, bu sezon  etkili bir performans ortaya koydu. THY Avrupa Ligi'nde sahaya çıktığı 27 maçın 22'sini kazanan  sarı-lacivertliler, birinci tur ve Top 16 turunun gruplarını 2. sırada  tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.  İlk turda 8 galibiyet 2 yenilgi alan sarı-lacivertliler Top 16 turunda  ise başarılı bir grafik çizdi. CSKA Moskova'nın ardından grupta 11 galibiyet, 3  yenilgiyle 2. sırada yer alan Fenebahçe Ülker, çeyrek finalde saha ve seyirci  avantajını ele geçirdi.

Çeyrek finalde tek 3-0 yapan takım


Fenerbahçe Ülker'in çeyrek finaldeki rakibi son Avrupa şampiyonu  İsrail'in Maccabi Electra takımı oldu. Son şampiyon karşısında İstanbul'daki ilk iki maçı kazanarak seride  2-0 öne geçen başantrenör Zeljko Obradovic'in öğrencileri, İsrail deplasmanında  ise son saniyelerde Goudelock'un basketiyle mutlu sona ulaştı. Rakibini Tel  Aviv'de deviren Fenerbahçe Ülker seriyi 3-0 getirerek Madrid biletini kaptı. Çeyrek final serilerinde rakibine galibiyet vermeyen tek takım ise  Fenerbahçe Ülker oldu. Diğer çeyrek final serilerinde Olympiakos, Barcelona'yı,  Real Madrid, Anadolu Efes'i, CSKA Moskova ise Panathinaikos'u 3-1'le geçti.

Hücumdaki en iyi 3. takım
Atletik ve hızlı bir takım özelliğiyle ön plana çıkan  sarı-lacivertliler, Dörtlü Final'e kadar bu sezon Avrupa Ligi'nin en skorer 3.  takımı oldu. Dörtlü Final'deki rakipleri CSKA Moskova ve Real Madrid'in ardından en  skorer 3. takım olan Fenerbahçe Ülker, maç başına 81,7 sayı ortalaması yakaladı. Sarı-lacivertlilerin en kötü istatistiği olarak serbest atış yüzdesi  dikkati çekti. Fenerbahçe Ülker bu sezon yüzde 67,6'yla serbest atışla Avrupa  Ligi'nin bu alanda en kötü 3. takımı olarak kayıtlara geçti.

En skoreri Goudelock

Fenerbahçe Ülker'in bu sezon hücumdaki en büyük silahı ABD'li Andrew  Goudelock oldu.
Sezon başında takıma katılan ve THY Avrupa Ligi'ndeki ilk sezonunu  geçiren Goudelock, takımına maç başına ortalama 16,4 sayı katkısı yaptı.  Sarı-lacivertlilerin en fazla süre alan oyuncusu da olan ABD'li skorer  basketbolcu bu sezon THY Avrupa Ligi'nin en skorer 3. ismi unvanını elde etti.

Sarı-lacivertlilerde bireysel istatistiklerde ribaunda Bjelica, 2  sayılık baskette ise Semih Erden ön plana çıktı. Bjelica ortalama 8,5 ribaundla  Avrupa Ligi'nin bu alanda 2. ismi oldu. Semih Erden ise 2 sayılık baskette yüzde  75,4 isabet yakalayarak bu alanda zirveye çıktı. Fenerbahçe Ülker'de sezon içinde takımdan ayrılan Can Altıntığ 3 ile  İzzet Türkyılmaz ise 1 maçta Avrupa'da forma giydi. Sarı-lacivertli takımda  Bogdan Bogdanovic, Bjelica, Goudelock, Emir Preldzic ve Jan Vesely 27 maçın  tamamında süre aldı. Fenerbahçe Ülker'de diğer istatistiklerde asistte Zisis, top çalmada  Bjelica, blokta Vesely, 3 sayılık baskette Goudelock, serbest atışta ise Oğuz Savaş öne çıkan isimler oldu. Sarı-lacivertlilerde sakatlığından dolayı Dörtlü Final'de yer  alamayacak tecrübeli ABD'li oyuncusu Rick Hickman ise 17 maçta görev aldı.

Deplasman galibiyetlerine alışkın
Fenerbahçe Ülker bu sezon THY Avrupa Ligi'nde deplasmanda aldığı  galibiyetlerle dikkati çekti. Dörtlü Final'in yarı finalinde ev sahibi Real Madrid'le karşılaşacak  olan sarı-lacivertller, bu sezon deplasmanda oynadığı 13 maçın 11'ini kazandı. Deplasmanda Avrupa Ligi'nin en tecrübeli takımları olan CSKA Moskova,  Olympiakos, Barcelona ve Maccabi Electra'yı yenen sarı-lacivertliler, Real  Madrid'i de yenip tarihi bir deplasman galibiyeti daha almak isteyecek.  Fenerbahçe Ülker'i bu sezon sahasında sadece Yunan ekibi Panathinaikos ile  İspanyol temsilcisi Laboral Kutxa mağlup etmeyi başardı.

Kadroda 6 farklı ülkeden oyuncu var
Fenerbahçe Ülker'in Dörtlü Final'deki 14 kişilik maç kadrosunda 6  farklı ülkeden basketbolcu bulunuyor. Sarı-lacivertlilerde 8 Türk, 2 Sırp, birer ABD'li, Çek, Yunan ve  Hırvat oyuncu kadroda yer alıyor.

Fenerbahçe Ülker'in Dörtlü Final kadrosunu şöyle:

Serhat Çetin, Oğuz Savaş, Semih Erden, Emir Preldzic, Kenan Sipahi,  Ömer Yurtseven, Berk Uğurlu, Melih Mahmutoğlu (Türkiye), Bogdan Bogdanovic,  Nemanja Bjelica (Sırbistan), Andrew Goudelock (ABD), Jan Vesely (Çek  Cumhuriyeti), Nikos Zisis (Yunanistan) ve Luka Zoric (Hırvatistan).

Yorum Gönder