FLAŞ HABER

G.Saray'ın yıldızı iddialı konuştu

08 Ekim 2014 Çarşamba 11:48

Galatasaray Liv Hospital'ın Litvanyalı oyuncusu Martynas Pocius, iddialı koınuştu.

G.Saray'ın yıldızı iddialı konuştu
Galatasaray Liv Hospital'ın Litvanyalı  oyuncusu Martynas Pocius, çok kaliteli oyunculardan kurulu bir takım olduklarını  belirterek, Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyonluğun, THY Avrupa Ligi'nde de dörtlü finalin gerçekçi hedef olduğunu söyledi. 
 
Pocius, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni takımı Galatasaray" target="_blank">Galatasaray Liv  Hospital, bu sezonki hedefleri, sarı-kırmızılı taraftarlar, transfer süreci ile  İspanya'da düzenlenen ve 4. tamamladıkları 2014 FIBA Dünya Kupası'nı  değerlendirdi. 
 
Yeni sezon öncesinde çok kaliteli basketbolculardan kurulu bir takım  oluşturulduğunu vurgulayan 28 yaşındaki forvet oyuncusu, "Öncelikle sezon  başlarında 'onu kazanacağız, bunu elde edeceğiz' demekten imtina ederim. Bu  konuda iddialı açıklamalar yapmaktan kaçınıyorum. Çok iyi bir takımız ve çok  kaliteli oyuncular var. Kazanma ruhu olan ve nasıl kazanacağını bilen  basketbolculara sahibiz. ama her şeyden önce takım olmamız gerekir. Yavaş yavaş  takım olma ruhunu ortaya koyabilirsek ve sakatlıklar olmazsa çok iyi şeyler  başaracağımıza inanıyorum. Bana göre bu sezon için Türkiye Ligi'nde şampiyonluk,  THY Avrupa Ligi'nde de dörtlü final gerçekçi hedefler" diye konuştu. 
 
Sarı-kırmızılı taraftarlara övgü 
 
Avrupa Ligi kariyerinde en fazla sayı bulduğu maçı Zalgiris Kaunas  formasıyla bu yılın başında İstanbul'da Galatasaray Liv Hospital'e karşı oynayan  1.96 metre boyundaki Litvanyalı, o müsabakadaki atmosferden çok etkilendiğini  dile getirdi. 
 
Sarı-kırmızılı taraftarları "çılgın" olarak nitelendiren Pocius,  "Geçen sezon Galatasaray'a karşı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynadım. İlk izlenim  olarak inanılmazdı, çılgın bir atmosfer vardı. O atmosferden çok etkilendim.  Kendi evimizde üst düzey maçları oynamak için can atıyorum. Bir basketbol  oyuncusu olarak taraftardan atmosfer açısından daha fazlasını isteyemezsiniz"  ifadelerini kullandı. 
 
Martynas Pocius, transfer sürecinde ilk olarak başantrenör Ergin  Ataman ile görüştüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Hocamızın beni istediğini biliyordum. Galatasaray'ı seçmemde çok iyi  bir spor kulübü ve iyi bir basketbol ortamı olması etkiliydi. Türkiye'de çok  güzel bir basketbol atmosferi var. Ayrıca İstanbul da çok güzel bir şehir.  Bunların hepsi bir araya gelince transferim gerçekleşti. Galatasaray'da oynamak için can atıyorum." 
 
"Türkiye ile oynadığımız maç bence çok güzeldi" 
 
İspanya'da düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kupası çeyrek finalinde  Türkiye'yi eleyen Litvanya'da mücadele eden Pocius, ay-yıldızlı takımla çok güzel  bir maç yaptıklarını anlattı. 
 
İspanya'daki turnuvanın kendileri açısından güzel geçtiğini vurgulayan  sarı-kırmızılı basketbolcu, sözlerini şöyle tamamladı: 
 
"İspanya, çok güzel bir evsahipliği gerçekleştirdi. Litvanya olarak  dördüncülük bizim için çok iyi bir derece. Küçük bir ülkeyiz ama basketbolda iyi  yerlere gelmek istiyoruz. Üçüncü olmak isterdik. Türkiye ile oynadığımız maç  bence çok güzeldi. Yeni takım arkadaşlarıma ve hocama karşı oynamak heyecan  vericiydi. Tabi ki bu basketbol, kazanmak için elimizden geleni yaptık ve  kazandık. Kendi adıma da iyi bir turnuvaydı diyebilirim. Bundan sonra tabii ki  her şeyimi Galatasaray için vereceğim." 

Yorum Gönder