FLAŞ HABER

Fener Rakipsiz!

14 Kasım 2013 Perşembe 23:11

​Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague'de galibiyet serisini 5'e çıkardı.

Fener Rakipsiz!
 Turkish Airlines Euroleague'de Fenerbahçe Ülker, Nanterre ile karşı karşıya geldi. NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanan karşılaşmadan 83-66 galip ayrılan sarı-lacivertliler 5'te 5 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Fransız ekibi ise 3. yenilgisini aldı.
Karşılaşmanın bitimine 3:50 varken, farkı 4 sayıya indiren Nanterre karşısında kalan sürede 15-2'lik bir seri yakalayan Fenerbahçe Ülker'de Bojan Bogdanovic 20 sayıyla oynadı. Son çeyrekte önce savunma, ardından da hücumdaki gayretiyle galibiyette önemli pay sahibi olan Emir Preldzic de maçı 16 sayıyla tamamladı. Bogdanovic ve Emir'in yanı sıra Nemanja Bjelica da 15 sayı üretti.
Konuk takımda Ali Traore 20 sayı, Will Daniels 13 ve Sergii Gladyr de 10 sayıyla oynadı.
Bogdanovic ve Emir'in basketleriyle maça başlayan Fenerbahçe Ülker'e Lighty ve Traore ile cevap geldi. 5. dakika geçilirken Daniels'in basketiyle 11-10 öne geçen konuk ekip, Bogdanovic'i durduramayınca fark 5'e yükseldi. İlk çeyrek 23-19 Fenerbahçe Ülker lehine sonuçlandı.
İkinci çeyreğin ilk üç dakikasında taraflar skor üretemedi. Bjelica ve Melih ile çeyreğin ilk sayıları gelirken fark çift hanelere çıktı. İyi savunma yapan Fenerbahçe rakibine sayı şansı vermezken, 19. dakikada 38-28 geçildi. Karşılıklı sayıların ardından sarı-lacivertliler soyunma odasına 44-32 önde gitti.
Bogdanovic'in smacıyla üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında 14 sayıya çıkan fark, Nanterre'in etkili oyunuyla eridi. Karşılıklı sayıların ardından Fransız ekibinin 8-0'lık serisiyle 6 sayıya inen farka Emir "dur" dedi. Kleiza ve Melih'in basketlerine Meacham ile yanıt veren Nanterre farkı çift hanelerden bir kez daha düşürdü ve periyot 58-50 sona erdi.
Final periyoduna McCalebb'in sayısıyla başlayan Fenerbahçe Ülker, oyundan kopmayan ve oyun disiplinini yitirmeyen rakibi karşısında zorlandı. Vidmar'ın kenarda olduğu dakikalarda Ali Traore'yi savunmakta zorlanan sarı-lacivertliler, 36. dakikada farkın 4'e inmesine engel olamadı. Televizyon molasının ardından savunmada Emir ile etkili olan ve Traore'ye top aldırmayan Fenerbahçe, McCalebb ve Bogdanovic'in basketleriyle son iki dakikaya girilirken skoru 73-64'e taşıdı. Kalan sürede yay gerisinden etkili olan sarı-lacivertliler farkı açtı ve sahadan 83-66 galip ayrıldı.

Yorum Gönder