FLAŞ HABER

Final maçı tatil edildi

20 Haziran 2014 Cuma 00:21

Final maçı tatil edildi... Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Ülker ile yapması gereken 7. maça çıkmadı ve mücadele tatil edildi.

Final maçı tatil edildi
Sarı-kırmızılı ekip, kulüp yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda karşılaşma için Ülker Sports Arena'ya gelmedi.
 
Konuyla ilgili hakemlerin raporuna göre, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun önümüzdeki günlerde Galatasaray Liv Hospital'ı hükmen mağlup, Fenerbahçe Ülker'i de final serisini 4-3 kazanmış sayarak 2014-2015 sezonu şampiyonu ilan etmesi bekleniyor.
 
Karşılaşma oynanacakmış gibi bütün hazırlıklar yapıldı. Maçın hakemleri Recep Ankaralı, Emin Moğulkoç ve Rüştü Nuran maçın başlama saati olarak belirlenen 21.00'den 20 dakika önce saha çıktılar.
 
Hakemler, mücadelenin başlaması için planlanan saate 1 dakika kala masa hakemlerinin yanına gittiler. Saat 21.00'den itibaren konuk takımın Galatasaray Liv Hospital'in sahaya çıkmasını beklemek adına kurallar gereği 15 dakikalık bekleme süresi başlatıldı. Bu süre skor tabelasında da gösterildi.
 
Fenerbahçe Ülker'in ilk beşinde yer alan Ömer Onan, Bogdanovic, Preldzic, Kleiza ve Zoric de sahada hazır bekledi.
 
Ancak rakip takım sahada yer almadığı için hakemler, maçı tatil ederek soyunma odasına gitti. Yapılan anonsta da rakip takım gelmediği için karşılaşmanın oynanamadığı duyuruldu.
 
Şimdi ne olacak?
 
Saat 21.00'de başlaması gereken karşılaşmaya Sarı-kırmızılı takım saat 21.15’e kadar çıkmadı ve maç tatil edildi.
 
Karşılaşma ile ilgili karar için federasyon yönetim kurulu toplanacak ve maçla ilgili son kararı verecek ve Fenerbahçe 20-0 hükmen galip sayılacak. Böylece Fenerbahçe Ülker resmen sezonun şampiyonu olacak.
 
TBF'den açıklama
 
Beko Basketbol Ligi Play-Off Final Serisi yedinci maçı ile ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu bir açıklama yayınladı.
 
İşte o açıklama:
 
"2013-14 Beko Basketbol Ligi Play-Off Final Serisi’nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital takımları arasında bu akşam oynanması gereken  7. ve son karşılaşma ile ilgili olarak, Galatasaray Liv Hospital  takımının sahaya çıkmaması üzerine ilgili yönetmelik maddeleri çerçevesinde işlem yapılacak ve Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, TBL Yönetim Esasları Yönergesine göre en kısa sürede kararını açıklayacaktır."

ŞAMPİYONLUK COŞKUSU

 
Fenerbahçe Ülkerli oyuncular, maçın tatil edilmesi ve yapılan konuşmaların ardından taraftarıyla şampiyonluk coşkusu yaşadı.
 
Maç oynanmadığı için oyuncuların fazla coşkulu görülmediği mini kutlamada, taraftarlar sporcular sevgi gösterilerinde bulundu. Oyuncular tribünleri dolaşarak taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi. Karşılaşmanın ardından salon hoparlörlerinden futbol takımının şampiyonluğunda çalınan Dilber Ay-Kahtalı Mıçı şarkısı "Akşama geleceğim" çalındı.
 
Sarı-lacivertli takımın genç oyuncusu Berk Uğurlu, Metecan Birsen'in omzuna çıkarak hatıra olarak potalardan birindeki fileyi kesti.
 
"KORKAK GALATASARAY" TEZAHÜRATLARI

 
Ülker Sports Arena'nın tüm tribünleri dolmasa da maç oynanmayacağı halde tribünlere çok sayıda taraftar geldi.
 
Tribünlerdeki kalabalık arttıkça tezahüratlar yükselmeye başladı. Sarı-lacivertliler karşılaşmaya çıkmayan rakiplerine yönelik "Korkak Galatasaray", başantrenör Ergin Ataman'a yönelik de, "Maça çıksana, maça çıksana Ergin Ataman maça çıksana" şeklinde tezahüratlar yaptılar.
 
KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT TEPKİ GÖRDÜ
 
Salonun üst bölümündeki bir grubun küfürlü tezahüratlarına diğer tribünler ıslıklarla tepki gösterince, bu grup tezahürata devam edemedi.
 
Küfre karşı, diğer tribünlerden gelen tepkilerin ardından salondaki müziğin sesi de yükseltildi. Bu grup daha sonra küfürlü tezahürata son verdi.

Yorum Gönder