FLAŞ HABER

Tanjevic Üzgün

04 Eylül 2013 Çarşamba 19:36

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na D Grubu'ndaki maçta Finlandiya'ya kaybeden A milli takım koçu Tanjevic açıklamalarda bulundu.

Tanjevic Üzgün
2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na D Grubu'ndaki maçta Finlandiya'ya kaybeden A milli takım koçu Tanjevic açıklamalarda bulundu.

 Tecrübeli çalıştırıcı, maçın ardından yaptığı açıklamada, rakibe  baştan saygı göstermek gerektiğini belirterek, "Devre arasında saygı duyarak maçı  çeviremezsiniz. En büyük sorun bu" dedi.
 Hücumda kötü olmalarından çok Finlandiya'nın savunmada çok iyi  olduğunu savunan Tanjevic, "Hücumda akışkan olamadık" ifadesini kullandı. Milli  takım oyuncusu Oğuz Savaş ise ilk karşılaşmaların her zaman zor geçtiğini  vurgulayarak, "Finlandiya çok iyi oynadı. Bundan sonraki karşılaşmaları kazanmak  için savaşacağız" diye konuştu.

 "Tarihimizin en önemli galibiyeti"
Finlandiya başantrenörü Henrik Dettmann ise iyi mücadele ettiklerini  belirtti. Şansın da yanlarında olduğunu dile getireren Dettman, "Oyuncularım oyun  planına çok iyi uydu. Sadece bir maç oynadık. Harika bir galibiyet oldu.  Finlandiya tarihinin en büyük galibiyetlerinden birini aldık" değerlendirmesini  yaptı.

Finli oyuncu Teemu Rannikko da alınan galibiyetin önemine değindi.  Rannikko, 1997 yılından beri milli takım formasını giydiğini belirterek, şunları  kaydetti:

 "Çok iyi savunma yaptık. Türkiye son bölümde oyuna ortak oldu ancak  kazanmasını bildik. Bu sonuç bizim en önemli galibiyetimiz."

Yorum Gönder