FLAŞ HABER

İbrahim'den Sert Cevap!

13 Eylül 2013 Cuma 13:07

A Milli Takım'ın aldığı başarısız sonuçları eleştiren ve eleştirdiği için bir anda hedef adam haline gelen İbrahim Kutluay'dan yeni bir açıklama geldi.

İbrahim'den Sert Cevap!
A Milli Takım'ın aldığı başarısız sonuçları eleştiren ve eleştirdiği için bir anda hedef adam haline gelen İbrahim Kutluay'dan yeni bir açıklama geldi.

 A Milli Basketbol Takımı’nın eski kaptanlarından İbrahim Kutluay, Hidayet Türkoğlu’na cevap verdi. 2013 Avrupa Basket Şampiyonası’ndaki kötü performans nedeniyle A Milli Takım’ı eleştiren İbrahim Kutluay, ‘Özür dilemeli” mesajı gönderen Hidayet Türkoğlu’na yönelik yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı.
“KIRILAN VARSA YAPACAK PEK DE BİR ŞEY YOK”
İbrahim Kutluay, Radyospor’a yaptığı açıklamada, “Konu Milli Takım olunca çok polemiğe girmek istemiyorum. Milli Takıma uzun süre hizmet verdim uzun yıllar kaptanlık yaptım. Milli Takım’ın kötü performansının nedenini irdeledim, neden bu maç sonuçlarını aldık, neden bu kadar düzensiz hücum ettik, savunmamızın neden bu kadar dirençsiz olduğunu sorguladım. Bunu yaparken de amacım televizyonda o maçları izleyip kahrolan insanlara bunun nedenini anlatmak istedim. Açıklamalarım sonrası alınan kırılan varsa yapacak pek de bir şey olmadığını düşünüyorum. Basketbol kişisel bir oyun değildir ve eleştirileri tüm takım kendi üstüne almalıydı” dedi.

“BUNU YAPMASI GEREKEN İLK İNSANLARDANIM”
Ay-Yıldızlı basketbolcuların performansını birkez daha eleştiren Kutluay, “Bütün bunları bir kenara bırakacak olursak oyuncularımızı sanki fazla değerli gösteriyoruz ve bundan dolayı da Avrupa arenasına çıkınca hüsran yaşıyoruz. Milli Takım’ı eleştirme konusuna tekrar dönecek olursak teknik bilgim ve deneyimim ile bunu yapması gereken ilk insanlardan biri olduğumu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

“MİLLİ TAKIM’A ÇAĞIRILMAK ONUR VERİCİ…”
Eleştirileri hakkında daha da konuşan Kutluay, “Ben yaptığım programda kendimden sorumlu değilim. Benim yorumum o an maçları izleyen insanların da duygusunu ifade ediyor. Milli Takım’da oynamak o formayı giymek son derece önemli ve bu formayı taşıyan herkes de bunun farkında olmalı. Milli Takım’a çağrılmak onur verici ancak önemli olan o formanın hakkını verip sahada sonuna kadar mücadele etmektir” dedi.

“HARUN’UN BASKI ALTINDA OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM”
A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay’ın eleştirilerine de cevap veren İbrahim Kutluay, “Harun Erdenay benim uzun yıllardır arkadaşım. Aynı formayı giydik, uzun süre aynı odayı da paylaştık. Medya aracılığı ile benim hakkımda açıklamalarda bulunmuş olsa da baskı altında olduğunu düşündüm. Alınganlığım ya da kırılmam söz konusu değil. “Ülke olarak iyi günlerde alkışlanmayı güzel bulurken, kötü günlerde yapılan eleştirileri de doğru bulmalıyız. Ben ekran başında gördüğüm doğru ve yanlışları gösteriyorsam herkes de kendi öz eleştirisini yapmalı” ifadelerini kullandı.

“TANJEVIC DE BUNU YAPTI VE
Başantrenör Bogdan Tanjevic’in ayrılığını da yorumlayan Kutluay, “Beklenen bir ayrılıktı. Uzun süredir Milli Takım’ın başındaydı ve bu kötü sonucun ardından birinin sorumluluğu üstüne alması lazımdı. Tanjevic de bunu yaptı ve istifasını sundu. Gençleştirme operasyonu adı altında kaç tane Avrupa Şampiyonası’nda başarısız olduk. Geldiğimiz noktada hem başarısız olduk hem de takımı gençleştirmeyi başaramadık. Yabancı sınırı ile bazı Türk oyuncular sürekli forma giymeye devam ediyor ve bu da onları tembelleştiriyor” dedi.

BAŞARISIZ SONUÇLARIN SEBEBİ
Son olarak geçmiş dönemde kendisinin de oynadığı A Milli Baskbeol Takımı ile bugünkü Milli Takım’ı değerlendiren Kutluay, “2001 yılındaki kadroya bakacak olursak gerçekten iyi bir kadroyduk ancak bunun yanında sonuna kadar mücadele eden bir takımdık. O kadrodaki her oyuncu gerçek pozisyonlarında oynuyordu. Bugün baktığımda skorer olmayan oyuncular skorer rolünde, oyun kurucu olması mümkün olmayan Sinan o pozisyonda oynuyor. Sahada lider bir isim yok ve lider olması beklenen isimler bunu başaramıyor. Böyle olunca da başarısız sonuçlar elde ediliyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Gönder