FLAŞ HABER

Hidayet, Kutluay'a Sert Çıktı!

12 Eylül 2013 Perşembe 14:50

Hidayet Türkoğlu, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 2013 yılı performanslarının değerlendirildiği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hidayet, Kutluay'a Sert Çıktı!
 A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 2013 yılı performanslarının değerlendirildiği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 
Hidayet Türkoğlu konuşmasına çok üzgün olduklarını belirterek başladı. Türkoğlu, "Sporcular olarak en çok üzülen insanlar biziz. Herkesin buna samimiyetle inanmasını istiyoruz. Herkes kazanmak için sahaya çıkar. Ekip olarak çok iyi hazırlandık ve istekliydik. Ama bazen inanın bir sporcu olarak öyle bir durumla karşılaşıyorsunuz ki bunların cevabını veremiyorsunuz. Türk halkını takım kaptanı olarak bunu bilmesini isterim ki, biz ekip olarak başarılı olmak için oraya gitmiştik. Herkes çok fedakarlık yaptı. Herkes takıma sahip çıktı. Maalesef kötü oynadığımız turnuvaya denk geldik. Şu anda bunun açıklamasını yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Türk halkının kendilerini baştacı yaptığını bu nedenle de teşekkür eden Türkoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bizi her konuda sahiplendiler, bize inandılar. Onları üzdüğümüz için çok özür diliyoruz. Bu tür sonuçlar hepimize ders olacaktır. Burada bulunan tüm arkadaşlarım aynı değeri ve sevgiyi hak ediyor. Hepimiz milli takım adına bu ülke adına hizmet veriyoruz. Her türlü eleştiriye açığız. Bunlara saygı duyuyoruz; ama yapıcı olmalı, kırıcı olmamalı. Kendi içimizde de eleştiri yapıyoruz. Bize en çok kırılması gereken Türk halkıdır." 

İBRAHİM KUTLUAY'A GÖNDERME

Milli takıma çağrıldığında ilk koşacak kişinin kendisi olduğunu dile getiren Hidayet Türkoğlu, isim vermeden milli takımda kaptanlık yapmış eski basketbolcu İbrahim Kutluay'ın açıklamalarına yönelik de şu ifadeleri kullandı: "Bu takıma kaptanlık yapan kişinin yaptığı kötü yorumlar, tüm arkadaşlarımızı üzmüştür. İnşallah abilik yapıp o da özür diler. Gerçekten üzüntülüyüz. Oyuncu kalitesi olarak baktığımızda, bizden daha düşük kalitedeki takımlar şu an orada, biz ise buradayız." 

İbrahim Kutluay, Slovenya'da yapılan şampiyonanın sonunda milli takıma yönelik, "Slovenya'da bir rezalet sergilendi. Yoldan 10 kişi çevirsen böyle mücadele edilir mi? Böyle basketbol oynanır mı? Ben bugün gerçekten eski bir milli basketbolcu, bu takımın eski kaptanı olarak söylüyorum, çok utandım. Biz çok abartılmışız. Medyamız bizi çok abartmış. Nowitzki örneğini veriyoruz hep. Adam orada da oynuyor, milli maçta da. Adam takımını bir tarafa çekiyor. Bizimkiler ise milli maçlarda takımımızı aşağıya çekiyor. Daha hiçbir şey demiyorum." eleştirilerde bulunmuştu.

Yorum Gönder