Bursaspor'un sezon başında kadrosuna dahil ettiği Nijeryalı savunma oyuncusu Taye Taiwo, Bursa'da ailesiyle mutlu bir yaşam sürüyor.
Taye Taiwo, eşi Nimota, kızı Aliya (6) ve oğlu Azim Taiwo (4) ile yaşadığı Balat semtindeki evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeşil-beyazlı kulüpten önce ülkesi Nijerya dışında Marsilya, Milan, Queens Park Rangers ve Dinamo Kiev gibi dünyaca ünlü takımların formasını giydiğini hatırlattı.
Milan ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından sezon öncesi ailesiyle ABD'nin New York kentinde tatil yaparken Bursaspor Kulübünden transfer teklifi aldığını anlatan Taiwo, yeşil-beyazlı kulüple ilgili ilk bilgileri, Medical Park Antalyaspor forması giyen Nijerya Milli Takımından arkadaşı Isaac Promise'den aldığını anlattı.
Taiwo, Bursaspor'un teklifiyle ilgili eşiyle konuştuklarını ve ona, "Bir futbolcu olarak yabancı bir ülkeye gittiğin zaman en önemli şey orada mutlu olabilmen ve oradaki insanlarla mutluluğu yakalayabilmen" dediğini dile getirerek, "Türkiye'deki insanlarla bunu yakalayabileceğimizi düşünüyorduk. 'Bizim için gerçekten çok güzel olabilir' dedik ve böyle bir karar aldık. Buradaki teklifi değerlendirdik ve bugün buradayız" dedi.
FENERBAHÇE'DEN DE TRANSFER TEKLİFİ ALDI
Nijeryalı sol bek, Türkiye'den Bursaspor dışında Fenerbahçe'den de transfer teklifi aldığını ancak tercihini yeşil-beyazlı kulüpten yana kullandığını bildirdi.
Taiwo, Fenerbahçe'nin teklifi ulaştığında kendisini biraz gergin hissettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
"Fenerbahçe'den de teklif almıştım ama Bursaspor'u tercih ettim. Çünkü etrafında çok insan bulunan kulüplerde her zaman gergin bir ortam olabilir. Belki futbolcu olarak bunlar zaman zaman en iyi performansınızı ortaya koymanıza engel olabilir. Uzun süre Fransa'da oynadım. Oradaki kulübümde, yaşadığım şehirde kendimi evimde gibi hissediyordum. Dolayısıyla gideceğim şehirde biraz daha az baskı hissedecek olmam benim için gerçekten çok önemliydi. Bursaspor'un teklifi geldiğinde bu benim için çok uygun bir teklifti. Ben de burayı değerlendirdim. Bence onların yaptığı tekliften çok çok daha benim yaşam tarzıma uygun bir teklifti buradaki teklif. Her iki teklif de hemen hemen aynı zamanda oldu. Bursaspor'un teklifine çok yakındım dolayısıyla başka bir teklifi değerlendirmedim."
MİLAN'DA YAŞADIĞI SAKATLIK
Fransa'nın Marsilya takımında 2005-2011 yıllarında 6 sezon forma giydikten sonra bir çevre ve hava değişimi istediğini belirten Taiwo, bu isteğin ardından İtalya'nın Milan takımından gelen transfer teklifini değerlendirdiğini kaydetti.
Taiwo, İtalya'nın en üst düzey futbol ligi Serie A'da sezonun başlamasına çok az bir süre kala ayak bileğinden sakatlık geçirdiğini ve bir ay sahalardan uzak kaldığını anımsatarak, "Milan'a gittiğimde kadroda çok fazla seçenek yoktu. Oynayacak şekilde gözüküyordum ama orada yaşadığım talihsiz bir sakatlık beni takımdan ayrı bıraktı. Oradan sonra işleri çevirmek gerçekten zordu benim için" ifadesini kullandı.
Sakatlığının geçmesinden sonra birer sezon kiralık olarak Queens Park Rangers ve Dinamo Kiev takımlarının formalarını giydiğini bildiren Taiwo, daha sonra Türkiye'de Bursaspor ile yeni bir sayfa açtığına değindi.
"BURADA ÇOK MUTLUYUZ"
Bursaspor'a gelirken doğru bir kulübe geldiğini bildiğini ifade eden Taiwo, "Bugün dönüp baktığımda ailem ve ben burada çok mutluyuz. Her şey gerçekten beklentimizden daha iyi" değerlendirmesinde bulundu.
Kentte günlerinin güzel geçeceğini buraya gelmeden tahmin ettiğine dikkati çeken Taiwo, taraftarlarının maçlardan önce ismiyle tribüne çağırmasından büyük mutluluk duyduğunu anlattı.
Marsilya ile Bursaspor taraftarları arasında bir fark göremediğini, her iki grubun da etkileyici olduğunu kaydeden Taiwo, şöyle konuştu:
"Kazandığınız zaman sizi çok üst yerlere koyuyorlar ama kaybettiğiniz zaman da size gerçekten çok kızabiliyorlar. Size tepkilerini her şekilde belli edebiliyorlar. Yeni transfer olarak geldiğinizde her zaman beklentiler oluşuyor ama futbol hiçbir zaman tek başınıza oynadığınız bir oyun değildir. Sezon başında dönemsel olarak her takımın yaşayabileceği gibi kötü bir dönem geçirdik. Belki bir adaptasyon dönemiydi. Şimdi artık takım olarak daha iyi oynadığımız için benim de oyunum daha iyi görünüyor olabilir. Genel olarak hiçbir zaman bir kırgınlık olmadı. Taraftarlarımızın gösterdiği tepkiler hiçbir zaman futbol oynamama engel olmadı. Hiçbir zaman da benim için kötü hatırlanmayacak."
Taye Taiwo, Türk futbolunun en büyük özelliğinin güce dayalı oynanması olduğunu dile getirerek, bundan dolayı karşılaşmaların bitimine 1-2 dakika kala çok fazla şeyin değişebildiğini vurguladı.
Geleceğiyle ilgili bir plan yapmadığından da bahseden Taiwo, tek amacının, sahaya çıktığı her maçta takımına katkı sağlamak ve oynadığı futboldan tat almak olduğunu dile getirdi.
Yorum Gönder