FLAŞ HABER

Balaban: Başpehlivanlik Ünvanimi Koruyacağim

18 Haziran 2014 Çarşamba 01:34

EDİRNE’de bu yıl 653’üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde geçen senenin başpehlivanı İsmail Balaban, iddialı konuşarak bu yıl da er meydanında altın kemerin sahibi olacağını ve ünvanını koruyacağını...

Balaban: Başpehlivanlik Ünvanimi Koruyacağim
EDİRNE’de bu yıl 653’üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde geçen senenin başpehlivanı İsmail Balaban, iddialı konuşarak bu yıl da er meydanında altın kemerin sahibi olacağını ve ünvanını koruyacağını söyledi.

20 Haziran Cuma günü başlayacak olan yağlı güreşler öncesinde çalışmalarını Edirne Şükrüpaşa Atletizm Sahası’nda sürdüren İsmail Balaban gazetecilere açıklama yaptı. Geçen yıl birinci olduğunu ve ünvanını korumak için çok çalıştığını söyleyen Balaban, “Edirne’ye geldik ve son birkaç antrenmanımız kaldı. Antrenör ve ekimizle birlikte çalışmalarımızı yaptık. İddialıyız. Unvanımı korumak ve altın kemeri Antalyalılara hediye etmek için buraya geldik. İnşallah sonuca ulaşacağız" dedi.

“HER GÜREŞÇİNİN HAYALİ KIRKPINAR’DA GÜREŞMEK”

İsmail Balaban, her güreşçinin hayalinin Kırkpınar er meydanında başpehlivan ünvanıyla altın kemeri almak olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Geçen yıl başpehlivanlıkta ilk yılımdı. Geçtiğimiz yıl başpehlivan olmak benim için çok büyük bir mutluluk oldu. Bu yıl 653. Kırkpınar Yağlı güreşlerinde aynı başarıyı korumak için buraya geldik. Buraya gelirken antrenörümle birlikte daha alt boylarda olan güreşçilerle birlikte çalıştık. Çalışmalarımızda hep Kırkpınar’da tekrar başpehlivan olmayı hayal ettim."

“ATA SPORUNDA DOPİNG YAŞANMASI ÜZÜCÜ”

Yağlı güreşleri 2006 yılında başladığını hatırlatan Balaban, “2009 yılında Küçük Orta Büyük Boy’da birinci oldum. 2011 yılında Büyük Orta Boy’da çeyrek final yaptım. 2012 yılında ise Başaltı’da üçüncü oldum. 2013 yılında da Başpehlivanlık birincisi oldum. Ata sporunda doping olayının yaşanması üzücü. Doping çıkan arkadaşımız Antalyalıydı, hemşerimizdi. Hepimiz üzüldük. Umarım önümüzdeki yıllarda bu tarz şeyler yaşamayız" dedi.

FOTOĞRAFLI 
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder