FLAŞ HABER

Futbolda devrim gibi kararlar!

01 Mart 2015 Pazar 00:47

Futbolda devrim kararlar! Futbol oyun kurallarını belirleyen IFAB, çok tartışılan üçlü cezanın tarih olması konusunda fikir birliğine vardı.

Futbolda devrim gibi kararlar!

Futbolun geleceğini ilgilendiren konularla ilgili önemli kararlar alındı. Futbolda oyun kurallarını belirleyen kuruluş olan IFAB'ın Belfast'ta yaptığı yıllık olağan toplantısında devrim gibi karalara imza atıldı.

Üçlü cezalandırılma olarak adlandırılan ve adaletsiz olduğu konusunda yaygın bir inanış bulunan konuyla ilgili değişikliğe gidilmesi kararı alındı. Buna göre son adam durumundaki pozisyonda gole giden oyuncu ceza alanı içinde düşürüldüğünde hem penaltı hem kırmızı kart veriliyor, hem de bu oyuncu gördüğü kart nedeniyle bir sonraki maçta cezalı duruma düşüyordu.

IFAB bu üçlü cezalandırmayı kaldırmak için prensip kararı alındığını duyurdu. İrlanda Futbol Federasyonu Başkanı Patrick Nelson düzenlediği basın toplantısında, "IFAB bu kararın çok acımasız olduğu konusunda görüş birliğine vardı. Konuya ilişkin bir çözüm bulunacak. Konuyla ilgili FIFA'ya da gerekli bildirim yapıldı" diye konuştu.

Video kabul görmedi

Maçlarda tartışılan pozisyonların, topun kaleyi geçip geçmediği durumları da dahil olmak üzere, tekrar videodan izlenmesi ve kararın buna göre alınması yönündeki teknoloji hamlesine ise onay çıkmadı. Hollanda Futbol Federasyonu'nun gelecek yılki Hollanda Kupası maçlarında teknolojiyi test etmek için müracaat ettiği ancak bunun kabul görmediği, bunun da daha en az bir yıl boyunca video uygulamasının futbolda olmayacağı anlamına geldiğine dikkat çekildi. Hollandalıların önerisi videoyu izleyen bir yardımcının, baş hakemi bilgilendirmesine dayanıyordu.

Üç oyuncu değişikliği yeterli

Uzatmaya giden maçlarda ek olarak yapılacak oyuncu değişikliği ile ilgili de karar çıktı. Yapılan 4. oyuncu değişikliği teklifi kabul görmedi, "IFAB 3 oyuncu değişikliğinin yeterli olduğu kanaatine varmıştır" denildi. Oyundan alınan oyuncunun tekrar oyuncu değişikliğiyle sahaya girmesine ise onay çıktı.

IFAB, biri İngiliz, biri İskoç, biri Galli ve biri Kuzey İrlandalı olmak üzere dört Britanyalı üye ile FIFA'nın dört temsilcisinden oluşuyor. Her üyenin eşit oy hakkı bulunuyor.

Yorum Gönder