FLAŞ HABER

Beşiktaş, Yunanistan'ı da yendi!

07 Kasım 2014 Cuma 11:44

Beşiktaş, Yunanistan'ı da yendi! UEFA sıralamasında Yunanistan'la rekabet halinde bulunan Türkiye, dün akşamki maçların ardından farkı biraz daha açtı.

Beşiktaş, Yunanistan'ı da yendi!
YUNANİSTAN'LA ARAYI AÇTIK

2016'da Devler Ligi ve Avrupa Ligi gruplarına doğrudan bir takım yollayabilmek adına UEFA sıralamasında ilk 12'de yer alması gereken Türkiye, iki ekibin dün gece topladığı 0.600 puanla Komşu'yla arayı biraz daha açarken 11. sıradaki İsviçre'ye 0.525 puan yaklaştı. Eğer Asteras elenir, G.Saray da Anderlecht'i geçerek Avrupa Ligi'ne kalırsa Türkiye, ülke puanı krizini aşma yolunda dev bir adım atacak.

Yunanlılar’ı evinde yıktı

Tottenham, Asteras Tripolis'i, deplasmanda 2-1'lik skorla geçti. İngiliz ekibi, hem Asteras'ı büyük ölçüde yarışın dışına itti hem de ülke puanında bizimle yarışan Yunanlılar'a büyük darbe vurdu.

UEFA Avrupa Ligi’nde dün akşam Yunanistan ekibi Asteras Tripolis’e konuk olan Tottenham, rakibini 2-1’lik skorla geçti. C Grubu’ndaki ilk 3 maçtan 5 puan toplayan İngiliz temsilcisi, favori olarak çıktığı karşılaşmaya hızlı başladı. Oyunun ilk dakikasından itibaren rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Ada ekibi, aradığı golü 36. dakikada buldu. Bu dakikada Andros Townsend, penaltıdan attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Maçta öne geçmesinin ardından rakip kaleye ablukasını iyice artıran konuk ekip, 42’de Andros Townsend’ın pasında Harry Kane’in attığı golle farkı 2’ye yükseltti. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca taraflar, bu sonuçla soyunma odasına gitti.

Yunanlılar’ı evinde yıktı

Taraftarı önünde ikinci yarıya daha hızlı başlayan Asteras Tripolis, aradığı golü 90’da Jeronimo Barrales’le buldu. Penaltıdan attığı golle rakibi karşısında farkı bire indiren ev sahibi ekip, kalan kısıtlı dakikalarda başka gol bulamayınca sahasından mağlup ayrıldı. Bu sonucun ardından Asteras’ı gruptaki yarışta saf dışı bırakan İngiliz ekibi, Türkiye’yle ülke puanı olarak yarışan Yunan temsilcisine adeta darbe vurdu.

Yorum Gönder